Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Yoğurt

Ev Yapımı Yoğurt
0
104

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
80

Ev İmali Yoğurt Tanımı İçin Malzemeler

• 4 kg açık süt
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Ev İmali Yoğurt Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle güzel bir yoğurt yapmak için sütümüzün kalitesi çok değerli. Bunun için bildiğimiz güvendiğimiz yerlerden sütümüzü temin etmeliyiz.
  2. Sütü süzüp tenceremize alıyoruz havalandırarak kaynamasını sağlıyoruz.
  3. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  4. Serçe parmağımızı sütün içerisine batırıp 8 e kadar sayıp hafif parmağımızı yakacak kıvamdayken mayalık ayırdığımız yoğurdu süt ile açıp sütümüzün üzerine döküyoruz.
  5. Gelelim kıymetli püf noktasına. Bir çırpıcı ile maya ve sütun birbirine güzelce geçmesi için çırpıyoruz.
  6. Daha sonra soğuk fırının içine ağzı açık bir formda koyup 4 ila 5 saat ortası mayalanmaya bırakıyoruz.
  7. Mayalanan yoğurdumuzu ağzı açık bir formda dolaba kaldırıp 24 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  8. Daha sonra yoğurdumuz servise hazır. Deneyeceklere afiyet olsun ????.
Ev İmali Yoğurt Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Konut İmali Yoğurt Tanımı İçin Materyaller 5 kilo taze günlük inek sütü Mayalamak için ; Yoğurt ( ben 5 litreye 5 kaşık yoğurt koyuyorum kaç litreyse o kadar kaşık yani, ben yıllardır bu türlü yapıyorum çok da hoş yoğurdum olur ) (yoksa yoğurt mayası ancak hiç denemedim yoğurt mayasını) Mesken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Mesken İmali Yoğurt (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 3 kg. süt3 yemek kaşığı yoğurt Mesken Üretimi Yoğurt (Videolu) Tanımı Yapılışı Ben üç kilo süt den yoğurt yapacağım. Sütü geniş mayalayacağımız tencerede kaynatalım. Uygunca kaynatalım ki yoğurdumuz sulu olmasın. Bunun için kaynamaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Konut İmali Yoğurt (Taş Gibi) Tanımı İçin Materyaller 2 kg tam yağlı inek sütü3 yemek kaşığı yoğurtMayalamak için kavanoz yada kapaklı, cam, derin form Mesken Üretimi Yoğurt (Taş Gibi) Tanımı Yapılışı Birinci olarak sütümüzü süzerek tenceremize alıyoruz. Çok süratli olmayan ateşte uygunca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Fırında Konut Yoğurdu İmali Tanımı İçin Gereçler 3 litre çiğ inek sütü3 kaşık yoğurt Fırında Konut Yoğurdu Üretimi Tanımı Yapılışı Tencerenin için sütü koymadan evvel suyla çalkalayalım ve dökelim. Sütü ek edip orta ateşte kaynayana kadar kepçe ile havalandırarak pişirelim. Kaynayınca...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Ev Üretimi Yoğurt (Fırında Mayalama) Tanımı İçin Malzemeler 3 kilo çiğ süt2 yemek kaşığı yoğurt mayası ( bir evvelki yoğurttan alabilirsiniz) Ev İmali Yoğurt (Fırında Mayalama) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Kalıp üzere tatlı yoğurt tanımı;. 1. Öncelikle sütümüzü bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt