iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Un Tarhanası Nasıl Yapılır
Un Tarhanası Tarifi, Resimli
Kış için hazırlayabileceğiniz en güzel alternatiflerden biri de ev yapımı tarhanadır Kışın sıcak sıcak bir tarhana çorbası içmek için bu tarifi yapmanız tatmin edici:
Malzemeler
Tarhana otu
Tuz
Aldığı değin un
3 kgdomates
2 kgsoğan
2 kgkırmızı biber
1 kgsüzme yoğurt
1 kghaşlanmış nohut
Yapılışı:
Tencereye sırasıyla, tarhana otu, soğan, biber ve domatesi irice doğrayarak yerleştirin ve iki saat baştan başa kısık ateşte pişirin
ılıdıktan sonradan içinden tarhana otlarını çıkarıp, malzemeleri geniş bir leğene alın İçine yoğurt ve haşlayıp püre haline getirdiğiniz nohutuda ilave edin
Yeteri dek un ilavesiyle poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin en az iki gün arada bir karıştırarak hamurun mayalanmasını bekleyin
daha sonra havadar bir yere geniş bir örtü serip, Üzerine tarhana hamurundan kaşık kaşık serin
Üstteki taraf kuruduğunda ters çevirin Her iki tarafta hafif kuruyunca elinizle parçalayın
hamur parçacıklarını ovalayın Bu işlemi robotlada yapabilirsiniz Ovaladığınız tarafı orta delikli bir elekten diğer bir örtünün üzerine eleyin
Tarhana bitene kadar bu işleme devam edin ve iki gün dek açık havada bekletin Tarhananız hazır *
Un Tarhanası Tarifi, Resimli
Kış için hazırlayabileceğiniz en güzel alternatiflerden biri de ev yapımı tarhanadır Kışın sıcak sıcak bir tarhana çorbası içmek için bu tarifi yapmanız tatmin edici:
Malzemeler
Tarhana otu
Tuz
Aldığı değin un
3 kgdomates
2 kgsoğan
2 kgkırmızı biber
1 kgsüzme yoğurt
1 kghaşlanmış nohut
Yapılışı:
Tencereye sırasıyla, tarhana otu, soğan, biber ve domatesi irice doğrayarak yerleştirin ve iki saat baştan başa kısık ateşte pişirin
ılıdıktan sonradan içinden tarhana otlarını çıkarıp, malzemeleri geniş bir leğene alın İçine yoğurt ve haşlayıp püre haline getirdiğiniz nohutuda ilave edin
Yeteri dek un ilavesiyle poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edin en az iki gün arada bir karıştırarak hamurun mayalanmasını bekleyin
daha sonra havadar bir yere geniş bir örtü serip, Üzerine tarhana hamurundan kaşık kaşık serin
Üstteki taraf kuruduğunda ters çevirin Her iki tarafta hafif kuruyunca elinizle parçalayın
hamur parçacıklarını ovalayın Bu işlemi robotlada yapabilirsiniz Ovaladığınız tarafı orta delikli bir elekten diğer bir örtünün üzerine eleyin
Tarhana bitene kadar bu işleme devam edin ve iki gün dek açık havada bekletin Tarhananız hazır *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.