Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği

Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
ev-yapimi-tam-bugday-ekmegi.jpg

Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 bardak tam buğday unu (200 m)
  • 4 bardak su
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
Üzerine sürmek için;
  • 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı çörekotu

Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Unumuzun ortasını açıp şekeri, mayayı, tuzu, suyun bir miktarını koyarak mayayı önce biraz eritiyoruz.
  2. Kalan suyuda ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  3. Hamuru mayalanmaya bırakıyoruz. Bir saat kadar yeterli.
  4. Hamuru kalıplara bölüyoruz. böldüğümüz hamurların üzerine Yoğurdu sürüp. çörekotu serpiyoruz. Tekrar yarım saat bekletiyoruz. İyice tekrar kabarıyor.
  5. 200 derece fırınımız iyice ısınınca aynı anda iki kalıbı birden pişiriyoruz.
  6. Alt üst kızarınca fırından çıkarıp üzerlerine ✋ elimizle biraz soğuk su serpiyoruz üzerlerini sofra beziyle örtüyoruz bu işlem ekmeğimizi çok yumuşak yapar tabi kalıptan çıkarmamız gerekiyor istediğiniz zaman tüketebilirsiniz afiyet olsun????☺️.
Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,665Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt