iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Sucuk Tarifi İçin Malzemeler
*2 kg iri çekilmiş veya zırhlanmış kıyma
*30 diş sarımsak
*1 çay bardağı tatlı kırmızı biber
*1 çay bardağı acı kırmızı biber
*1 çay bardağı karabiber
*2 yemek kaşığı kimyon
*2 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı toz zencefil
*2 yemek kaşığı zerdeçal
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı toz tarçın
*3 metre kuru bağırsak
*Baharatları kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Ev Yapımı Sucuk Tarifi Yapılışı En önemli şey sucuk yapacak et kıyma makimesinin olması
Şayet varsa başlayalım:
Kıymamızı 5 dk kadar yoğuruyoruz Daha sonra sarımsak be baharatları da ekleyip 10 dakika kadar tekrar yoğurup baharatla etin özleşmesini sağlıyoruz
Kıymamız hazırsa kuru bağırsağı soğuk suya basıp açılmasını bekliyoruz 5 dk içinde açılıyor zaten
Sonra kıyma makinemizin sucuk başlığını takıp bağırsağı başlığa geçirip başlıyoruz kıymayı doldurmaya Hava almamasına dikkat etmenizde fayda var İstediğiniz şekilde yapıp ağzını kalın iple, mesela yorgan ipliği ile bağlayıp kuruması için havadar ve güneş değmeyecek şekilde asıyoruz
Kısa sürede olsa da yesek diyorsanız streç film içinde dondurucunuza da atıp 1 hafta içinde tüketebilirsiniz
Afiyet olsun
*
*2 kg iri çekilmiş veya zırhlanmış kıyma
*30 diş sarımsak
*1 çay bardağı tatlı kırmızı biber
*1 çay bardağı acı kırmızı biber
*1 çay bardağı karabiber
*2 yemek kaşığı kimyon
*2 yemek kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı toz zencefil
*2 yemek kaşığı zerdeçal
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 çay kaşığı toz tarçın
*3 metre kuru bağırsak
*Baharatları kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Ev Yapımı Sucuk Tarifi Yapılışı En önemli şey sucuk yapacak et kıyma makimesinin olması
Şayet varsa başlayalım:
Kıymamızı 5 dk kadar yoğuruyoruz Daha sonra sarımsak be baharatları da ekleyip 10 dakika kadar tekrar yoğurup baharatla etin özleşmesini sağlıyoruz
Kıymamız hazırsa kuru bağırsağı soğuk suya basıp açılmasını bekliyoruz 5 dk içinde açılıyor zaten
Sonra kıyma makinemizin sucuk başlığını takıp bağırsağı başlığa geçirip başlıyoruz kıymayı doldurmaya Hava almamasına dikkat etmenizde fayda var İstediğiniz şekilde yapıp ağzını kalın iple, mesela yorgan ipliği ile bağlayıp kuruması için havadar ve güneş değmeyecek şekilde asıyoruz
Kısa sürede olsa da yesek diyorsanız streç film içinde dondurucunuza da atıp 1 hafta içinde tüketebilirsiniz
Afiyet olsun
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.