
Ev Yapımı Sandviç Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ (50g)
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 küp yaş maya
- 1 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (4-5bardak)
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
Ev Yapımı Sandviç Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemeler ile yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ağzı kapalı en az 45 dakika mayanlanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan 12 eşit parçaya ayıralım.
- Önce 15 cm çapında açalım, içine doğru rulo yapıp, çizgilerini sıkalım açılmasın.
- Kat çizgisi altına gelecek şekilde tepsiye dizip varsa vaktiniz tekrar yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- Üzerine yumurta sarısı sütlü karışımdan dürüp susam dökün.
- Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkınca mutlaka nemli mutfak bezi ile 10 dakika örtelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
.