iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
12 litre soğuk su
200 gram tereyağ
12 tutam tuz
250300 gram kadar un
8 yumurta
Yarım litre su ve 200 gram tereyağını tencereye koyun, bir iki tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip, orta ateşte ısıtın Su kaynamadan tereyağının ve şekerin erimiş olmasına özen gösterin, erimesi için bir kaşık ile karıştırın
Tereyağı erir erimez, su henüz kaynamamışken, 250 – 300 gram kadar un ekleyin ve hızlıca karıştırın, ne kadar sıkı karıştırırsanız, unun topaklanmasını engellersiniz Orta ateşte iyice çırparak başından ayrılmadan hamur kıvamını tutturacak şekilde karıştırın
Ne zaman ki hamur hafiften artık tencereye yapışmaya başlar, o zaman olmuş demektir Ateşten alın ve hamurunuzu soğutmak için tencereden çıkartıp bir soğuk kaba yayın, yüzeyi kurumasın diye ara ara karıştırın
Hamur soğuyunca 8 yumurtayı teker teker ekleyerek mikser ile çırpın Hamur soğumadan eklerseniz yumurta pişer, aman dikkat!
Hamur kıvam alınca sıkma torbasına, ya da ucunu kestiğiniz bir buzdolabı poşetine koyup, fırın tepsisinin üzerine gelecek şekilde sıkın İçlerine dondurma koyacaksanız, resimdeki gibi büyük sıkmanız avantaj olacaktır
Choux hamurunun kıvamı değişkenlik gösterebilir Bu tarifteki çok aşırı yoğun kıvamlı bir hamur değildir Kıvamı eğer çok sert olursa 1 yumurta daha ekleyebilirsiniz
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin, biraz fırın özelliğinize göre muhtemelen 20 – 25 dakikada choux hamurlarınız pişmiş olacaktır
Soğuyunca ortadan kesin, içine vanilyalı dondurma koyup üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyip servis edin…
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
12 litre soğuk su
200 gram tereyağ
12 tutam tuz
250300 gram kadar un
8 yumurta
Yarım litre su ve 200 gram tereyağını tencereye koyun, bir iki tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip, orta ateşte ısıtın Su kaynamadan tereyağının ve şekerin erimiş olmasına özen gösterin, erimesi için bir kaşık ile karıştırın
Tereyağı erir erimez, su henüz kaynamamışken, 250 – 300 gram kadar un ekleyin ve hızlıca karıştırın, ne kadar sıkı karıştırırsanız, unun topaklanmasını engellersiniz Orta ateşte iyice çırparak başından ayrılmadan hamur kıvamını tutturacak şekilde karıştırın
Ne zaman ki hamur hafiften artık tencereye yapışmaya başlar, o zaman olmuş demektir Ateşten alın ve hamurunuzu soğutmak için tencereden çıkartıp bir soğuk kaba yayın, yüzeyi kurumasın diye ara ara karıştırın
Hamur soğuyunca 8 yumurtayı teker teker ekleyerek mikser ile çırpın Hamur soğumadan eklerseniz yumurta pişer, aman dikkat!
Hamur kıvam alınca sıkma torbasına, ya da ucunu kestiğiniz bir buzdolabı poşetine koyup, fırın tepsisinin üzerine gelecek şekilde sıkın İçlerine dondurma koyacaksanız, resimdeki gibi büyük sıkmanız avantaj olacaktır
Choux hamurunun kıvamı değişkenlik gösterebilir Bu tarifteki çok aşırı yoğun kıvamlı bir hamur değildir Kıvamı eğer çok sert olursa 1 yumurta daha ekleyebilirsiniz
200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin, biraz fırın özelliğinize göre muhtemelen 20 – 25 dakikada choux hamurlarınız pişmiş olacaktır
Soğuyunca ortadan kesin, içine vanilyalı dondurma koyup üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyip servis edin…
KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.