Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Profiterol

Ev Yapımı Profiterol

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Malzemeler:

12 litre soğuk su
200 gram tereyağ
12 tutam tuz
250300 gram kadar un
8 yumurta


Yarım litre su ve 200 gram tereyağını tencereye koyun, bir iki tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip, orta ateşte ısıtın Su kaynamadan tereyağının ve şekerin erimiş olmasına özen gösterin, erimesi için bir kaşık ile karıştırın

Tereyağı erir erimez, su henüz kaynamamışken, 250 – 300 gram kadar un ekleyin ve hızlıca karıştırın, ne kadar sıkı karıştırırsanız, unun topaklanmasını engellersiniz Orta ateşte iyice çırparak başından ayrılmadan hamur kıvamını tutturacak şekilde karıştırın

Ne zaman ki hamur hafiften artık tencereye yapışmaya başlar, o zaman olmuş demektir Ateşten alın ve hamurunuzu soğutmak için tencereden çıkartıp bir soğuk kaba yayın, yüzeyi kurumasın diye ara ara karıştırın

Hamur soğuyunca 8 yumurtayı teker teker ekleyerek mikser ile çırpın Hamur soğumadan eklerseniz yumurta pişer, aman dikkat!

Hamur kıvam alınca sıkma torbasına, ya da ucunu kestiğiniz bir buzdolabı poşetine koyup, fırın tepsisinin üzerine gelecek şekilde sıkın İçlerine dondurma koyacaksanız, resimdeki gibi büyük sıkmanız avantaj olacaktır

Choux hamurunun kıvamı değişkenlik gösterebilir Bu tarifteki çok aşırı yoğun kıvamlı bir hamur değildir Kıvamı eğer çok sert olursa 1 yumurta daha ekleyebilirsiniz

200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin, biraz fırın özelliğinize göre muhtemelen 20 – 25 dakikada choux hamurlarınız pişmiş olacaktır

Soğuyunca ortadan kesin, içine vanilyalı dondurma koyup üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyip servis edin…


KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI


 
858,505Konular
982,836Mesajlar
33,077Kullanıcılar
Lequste44Son üye
Üst Alt