iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Pizza Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için :
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*Tuz
*(İsteğe bağlı yumurta ben 3 yumurta kattım)
*Aldığı kadar un
Sosu için :
*500 gram domates suyu
*Kara biber
*Tuz
*Kekik
Üstüne :
*Sosis
*Sucuk
*Kırmızı paprika
*Sarı paprika
*Soğan
*Mantar
*Beyaz peynir
*En üstüne atmak için rendelenmiş sarı peynir
Ev Yapımı Pizza Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini sırasıyla katıp yumuşak bir hamur elde edelim
Hamur biraz ele yapışabilir ,yoğurdukça elinizden çıkacaktır bir saat kadar mayalanmaya bırakalım
O sırada iç malzemelerini hazırlayalım, istenilen büyüklükte malzemeleri doğrayalım
Hamur mayalandıktan sonra istenilen şekli verip ben elimle ufak yuvarlaklar açtım
Sosunu üstüne sürüp ,malzemelerini üstüne sıralayalım ve en sonda rendelenmiş peyniri üstüne ekleyip 180200 derecede pişirelim
Deneyeceklere şimdiden Afiyet olsun*??
*2 su bardağı süt
*2 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*Tuz
*(İsteğe bağlı yumurta ben 3 yumurta kattım)
*Aldığı kadar un
Sosu için :
*500 gram domates suyu
*Kara biber
*Tuz
*Kekik
Üstüne :
*Sosis
*Sucuk
*Kırmızı paprika
*Sarı paprika
*Soğan
*Mantar
*Beyaz peynir
*En üstüne atmak için rendelenmiş sarı peynir
Ev Yapımı Pizza Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini sırasıyla katıp yumuşak bir hamur elde edelim
Hamur biraz ele yapışabilir ,yoğurdukça elinizden çıkacaktır bir saat kadar mayalanmaya bırakalım
O sırada iç malzemelerini hazırlayalım, istenilen büyüklükte malzemeleri doğrayalım
Hamur mayalandıktan sonra istenilen şekli verip ben elimle ufak yuvarlaklar açtım
Sosunu üstüne sürüp ,malzemelerini üstüne sıralayalım ve en sonda rendelenmiş peyniri üstüne ekleyip 180200 derecede pişirelim
Deneyeceklere şimdiden Afiyet olsun*??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.