
Konut İmali Peynir Tanımı İçin Materyaller
- 1 litre süt
- 1/2 (yarım) çay bardağı sirke yahut limon
Konut İmali Peynir Tanımı Yapılışı
- Süt suyu biraz buharlaşıncaya dek kaynatılır.
- Daha sonra içine biraz limon sıkılır yahut yarım fincan kadar sirke eklenir, karıştırılır.
- Süt yavaş yavaş peltelenmeye başlar, sütün rengi de sarıya döner.
- Daha sonra tel bir süzgeçe alınır lakin suyu da dökülmez.
- Suyunu da buzluğa atıp peyniraltı suyu olarak kullanabilirsiniz.
- Süzgeçleri peyniri kaşıkla ezerek karıştırmalısınız ki suyu süzülsün. Biraz tuz atabilirsiniz.
- Sonra tülbent üzere bir beze koyup yumuşak istiyorsanız biraz sulu, sert peynir istiyorsanız düzgünce suyunu sıkmalısınız.
- Sonra elinizle form verip üstüne ağır bişey koyup yaklaşık 2-3 saat oda sıcaklığında bırakın. Daha sonra buzdolabına koyun. Afiyet olsun ????.