
Konut Üretimi Patatesli Gözleme (Çokkk Pratik) Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 su bardağı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 3 adet haşlanmış patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Mesken İmali Patatesli Gözleme (Çokkk Pratik) Tanımı Yapılışı
- Tavaya sıvı yağı alıp ince doğranmış soğanı kavuruyoruz. İçine haşlayıp ezdiğimiz patatesleri ekliyoruz ve birlikte kavuruyoruz. Baharatları ve tuzu ekleyip altını kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
- Su, süt sıvı yağ ve tuzu karıştırıp unu dikkatli bir formda ekliyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıyoruz ve 12 eşit modüle bölüyoruz.
- Bezeleri yarım saat dinlendirip unlayarak servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Açtığımız bezenin yarısına iç materyali koyup başka yarısını onun üstüne kapatıyoruz.
- Yağsız kızgın tavada önlü gerili pişiriyoruz. Piştikten sonra her iki tarafına fırça yardımıyla eritilen tereyağı sürüyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Elinize sağlık!.
Not: İç harcını peynir, kıyma üzere materyallerle de hazırlayabileceğiniz gözlememizin yanına dilerseniz bol köpüklü bir çay yada ayran hazırlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.