iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Özel Pastalar Resimli
Vişneli Karaorman Pasta Tarifleri
Vişneli Karaorman Pastası
Vişneli Karaorman Pastası için Gerekeli Malzemeler
Kek İçin Malzemeler
140 gr bitter çikolata
75 gr tereyağ
5 yumurta
180 gr toz şeker
100 gr un
50 gr nişasta
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
bezemek için kiraz şekerlemesi ve rende çikolata
Hazırlanışı
1 kavanoz vişne kompostosu (400 gr vişne, 400 gr kavanozdaki vişneli su)
3 silme çorba kaşığı nişasta
12 corba kaşığı toz seker
600ml çiğ krema
2 paket vanilya
Hazırlanışı
Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin 5 yumurtanın akını ve sarısını ayırın Aklarını kar yapın, sarılarını 180 gr toz şekerle en ince ayrıntısına kadar çırpın Erimiş çikolatayı yumurta sarılarına karıştırınUnu, nişastayı ve kabartma tozunu karıştırın Kar üretilmiş yumurta aklarının üzerine eleyin Kar artı sönmeyecek şekilde çırpma teliyle yavaşça karıştırınEn son çikolatalı karışımı ekleyerek biraz karıştırın Tabanına kağıt yayılmış kelepçeli kalıba dökün
175°de evvelden ısıtılmış fırında 4045 dakika pişirin Kek adamakıllı soğuyunca ikiye bölün En basit misina ya da sağlam bir ip yardımı ile oluyor Ben 28cmlik bir kalıp kullanmıştım O yüzden hamuru yalnızca ikiye bölebildim Eger daha küçük bir kalıp kullanılırsa üçe bölünebilirVişneleri süzün Suyunu bir tencerede toplayın Eger 400 ml çıkmazsa vişne suyu ekleyin Kaynatın 2,5 kaşık nişastayi ve 12 çorba kaşığı şekeri diğer bir kasede 34 kaşık vişne suyu ile iyice karıştırın Kaynamış vişne suyundan 2 kaşık daha ekleyin yavaş yavaş karıştırarak kaynayan vişne suyuna ekleyin Bir taşım kaynattıktan sonradan alın ve içine vişneleri ekleyin Tamamen soğutun Kremayı vanilya ile çırpınİki parça keki vişne suyuyla ya da likörle ıslatın Ilk kata krema yayın Üzerine vişneli karışımı döşeyin Kenarda 1 cmlik bir avarelik bırakın Vişnelerin üstüne bir kat krema daha yayınlama İkinci parça keki yerleştirin Kremayla kaplayarak arzunuza göre süsleyin Servisten önce bir gece buzdolabında bekletin
Çileki Konut Yapımı Pasta Tarifi
Malzemeler
1 litre süt
3çorba kun
2 çorba knişasta
1 su btoz şeker
1 pvanilya
1 adet pasta keki
Yeterince çilek
Ev Yapımı Pasta Jölesi İçin
1 tatlı k buğday nişastası
1 akarsu bardağı erik ya da vişne suyu
1 tatlı k toz şeker
Konut Yapımı Çilekli Pasta Yapılışı
Tencereyi ateşe koymadan önce, nişasta,un,vanilya ve 1 litre sütü ilave ederek,çırpma teli ile özeleşene dek karıştırıyoruz
Ocağa alıp kaynayana dek pişiriyoruz
Kaynadıktan sonradan da şekeri ekleyerek 2 dakika daha karıştırarak pişiriyoruz
Pasta kekini çilek reçeli ile ıslatıyoruzsServis tabağına alıyoruz
Pasta kekine pişen kremadan sürüyoruz ve dilimlenmiş çilekleri diziyoruz
Diğer kalan pasta kekini üzerine kapatıp,kremadan sürüyoruz
Üzerine çilekleri diziyoruz
Cezveye nişasta,şeker,meyvesuyu koyup en ince ayrıntısına kadar karıştırıyoruz
Sonradan ocağa alıp,cam gibi olana dek pişiriyoruz
Jölemiz ılıdıktan daha sonra,çileklerimizin üstüne döküp,kenarlarını krema şırıngası ile süsleyelim *
Vişneli Karaorman Pasta Tarifleri
Vişneli Karaorman Pastası
Vişneli Karaorman Pastası için Gerekeli Malzemeler
Kek İçin Malzemeler
140 gr bitter çikolata
75 gr tereyağ
5 yumurta
180 gr toz şeker
100 gr un
50 gr nişasta
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
bezemek için kiraz şekerlemesi ve rende çikolata
Hazırlanışı
1 kavanoz vişne kompostosu (400 gr vişne, 400 gr kavanozdaki vişneli su)
3 silme çorba kaşığı nişasta
12 corba kaşığı toz seker
600ml çiğ krema
2 paket vanilya
Hazırlanışı
Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritin 5 yumurtanın akını ve sarısını ayırın Aklarını kar yapın, sarılarını 180 gr toz şekerle en ince ayrıntısına kadar çırpın Erimiş çikolatayı yumurta sarılarına karıştırınUnu, nişastayı ve kabartma tozunu karıştırın Kar üretilmiş yumurta aklarının üzerine eleyin Kar artı sönmeyecek şekilde çırpma teliyle yavaşça karıştırınEn son çikolatalı karışımı ekleyerek biraz karıştırın Tabanına kağıt yayılmış kelepçeli kalıba dökün
175°de evvelden ısıtılmış fırında 4045 dakika pişirin Kek adamakıllı soğuyunca ikiye bölün En basit misina ya da sağlam bir ip yardımı ile oluyor Ben 28cmlik bir kalıp kullanmıştım O yüzden hamuru yalnızca ikiye bölebildim Eger daha küçük bir kalıp kullanılırsa üçe bölünebilirVişneleri süzün Suyunu bir tencerede toplayın Eger 400 ml çıkmazsa vişne suyu ekleyin Kaynatın 2,5 kaşık nişastayi ve 12 çorba kaşığı şekeri diğer bir kasede 34 kaşık vişne suyu ile iyice karıştırın Kaynamış vişne suyundan 2 kaşık daha ekleyin yavaş yavaş karıştırarak kaynayan vişne suyuna ekleyin Bir taşım kaynattıktan sonradan alın ve içine vişneleri ekleyin Tamamen soğutun Kremayı vanilya ile çırpınİki parça keki vişne suyuyla ya da likörle ıslatın Ilk kata krema yayın Üzerine vişneli karışımı döşeyin Kenarda 1 cmlik bir avarelik bırakın Vişnelerin üstüne bir kat krema daha yayınlama İkinci parça keki yerleştirin Kremayla kaplayarak arzunuza göre süsleyin Servisten önce bir gece buzdolabında bekletin
Çileki Konut Yapımı Pasta Tarifi
Malzemeler
1 litre süt
3çorba kun
2 çorba knişasta
1 su btoz şeker
1 pvanilya
1 adet pasta keki
Yeterince çilek
Ev Yapımı Pasta Jölesi İçin
1 tatlı k buğday nişastası
1 akarsu bardağı erik ya da vişne suyu
1 tatlı k toz şeker
Konut Yapımı Çilekli Pasta Yapılışı
Tencereyi ateşe koymadan önce, nişasta,un,vanilya ve 1 litre sütü ilave ederek,çırpma teli ile özeleşene dek karıştırıyoruz
Ocağa alıp kaynayana dek pişiriyoruz
Kaynadıktan sonradan da şekeri ekleyerek 2 dakika daha karıştırarak pişiriyoruz
Pasta kekini çilek reçeli ile ıslatıyoruzsServis tabağına alıyoruz
Pasta kekine pişen kremadan sürüyoruz ve dilimlenmiş çilekleri diziyoruz
Diğer kalan pasta kekini üzerine kapatıp,kremadan sürüyoruz
Üzerine çilekleri diziyoruz
Cezveye nişasta,şeker,meyvesuyu koyup en ince ayrıntısına kadar karıştırıyoruz
Sonradan ocağa alıp,cam gibi olana dek pişiriyoruz
Jölemiz ılıdıktan daha sonra,çileklerimizin üstüne döküp,kenarlarını krema şırıngası ile süsleyelim *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.