Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Nişan Pastası

Ev Yapımı Nişan Pastası
0
115

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Konut Yapımı Nişan Pastası Resimli



Konut Yapımı Nişan Pastası Tarifi

Ev Yapımı Nişan Pastası Yapmaya ne dersiniz evinizde kendi Nşan Pastanızı yada çocuklarınızın Nişan pastaları düzenlemek oldukç neşeli bir şey olsa gerek öyleyse Nişan pastasının tarifine geçelim hemencecik ne dersiniz işte sizlere Konut Yapımı Nişan Pastası Tarifi

Pandispanya İçin Zorunlu Malzemeler

1 tsp karbonat
12 paket kabartma tozu
500 gr süt
200 gr erimiş çikolata
12 yumurta
500 gr tereyağ
1 kg toz şeker
500 gr un
100 gr kakao
350 gr kekun



Pandispanyanın Hazırlanışı

Yumurta, süt ve yağ oda sıcaklığında olmalı Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve kakao elenmeli

Tüm malzemeyi derin ve büyük bir karıştırma kabına alıp mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım

Ben kare kek kalıbı kullandım 3 farklı boy kek kalıbının altına yağlı kağıt serip kek hamurunu dökelim Kekin akıcı kabarması için spatula ile ortadan kenarlara doğru düzeltelim Kalıpta kabarcık ve boşluk kalmaması için hafifçe yere vuralım

170 derece fırında pişirelim 1 gece buzlukta bekleterek kullanalım

Pastacı Kreması İçin Gereken Malzemeler

4 yumurta sarısı
2 bütün yumurta
14 akarsu kaşığı vanilya
1 paket krem şanti
12 kadeh süt
1 lt süt
250 gr toz şeker
150 gr un


Sütü kaynatalım Öteki malzemeleri bir tencerenin içine koyarak hepsini karıştıralım

Kaynayan sütten 1 kepçe alarak karışımın içine ekleyelim Aralıksız çırparak yumurtaların pişmesini önleyelim

Kalan sürün tamamını ekleyerek tencereyi orta ateşe koyalım Aralıksız karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim

1 paket krem şantiyi, 12 bardak soğuk süt ile çırpalım Soğuttuğumuz kremanın içine ekleyerek adamakıllı karıştıralım


Nişan Pastasının Tarifi

Buzlukta 1 gece beklettiğimiz kekleri çıkarıp önce üzerilerini düz olacak şekilde alalım Keklerin kenarlarının düzgün olması ve sert olan kabuklarının alınması için 1 cm değin düzgün bir şekilde keselim

Üzerlerini ve kenarlarını düzelttiğimiz kekleri bütün ortasından ikiye bölelim Keklerin daha alçak katının üzerini şekerli su (1 dere bardağı su, 12 akarsu bardağı şeker) ile fırça yardımıyla ıslatalım İstenirse şurubun içine likör, konyak eklenebilir

3 Kekin kenarlarını düzeltmek için kestiğimiz parçalardan kremanın taşmaması için kekin alt katının üzerinin kenarlarına çerçeve yapalım Bu çerçevenin 0,5 cm genişliğinde olması yeterli Burada kayda değer olan yüksekliğinin her kenarda aynı olmasıdır Bu çerçevenin kek ile temas edecek yüzeyine fazla ince krema sürerek kaymasını engelleyebiliriz

Kekten yaptığımız çerçevenin içine hazırladığımız kremadan koyarak spatula ile üzerini düzeltelim Kekin üst katını koyarak tekrar fırça yardımıyla şurubumuz ile ıslatalım Kekin 3 katınıda benzer şekilde hazırlayalım Keklerin üzerini fazla ince bir kat hazırladığımız krema ile kaplayalım Kaplarken spatula ile kremanın fazlasını alalım

Ben bu sefer hazırlanmış şeker hamuru kullandım Şeker hamurunu Fermo'dan aldım ve fazla hoşnut kaldım Herhangi bir çatlama olmadı

Şeker hamurunu tezgah üstünde bir defa toparladıktan sonra açmak için mısır nişastası kullanalım Şeker hamurumuzun büyüklüğünden biraz daha geniş bir alana darı nişastasını eleyelim Nişastayı elerken hiç boşluk kalmamalı ve tezgah nişastadan görülmemeli Merdane yardımıyla şeker hamurunu açalım Uyarı etmemiz gereken hamurun çok ince olmaması ve her yanının eşdeğer yükseklikte açılmasıdır

Açtığımız şeker hamurunu merdaneye sararak altına yapışan nişastayı, geniş bir boya fırçası yardımıyla temizleyelim

Her katı ayrı ayrı kaplamamız gerekiyor Açtığımız şeker hamurunu kekin üstüne yerleştirelim Elimiz ile yumuşak hareketlerle düzelterek kenarlarını oturtalım Özellikle kare pasta olması sebebiyle köşelerinin çok iyi oturtulması gereklidir Elimizle düzelterek köşelerin sürükleyici bir şekilde kaplanmasını sağlayabiliriz
Şeker hamurunu kapladıktan sonra ilk kez kenarlarda kalan pozitif hamurları minik spatula ile keselim sonradan kenarlarını pastanın altına iterek geriye doğru kalan eksik miktardaki fazlalıkları temizleyelim

Bütün katları bu şekilde kapladıktan sonra, pasta katlarını tekrar tekrar yerleştirelim tekrar tekrar yerleştirirken iki kat arasına pasta altlarına konulan kartonlardan keserek pastanın kenarından görünmeyecek şekilde yerleştirelim

Bu Nedenle üst katta bulunan pastayı keserken daha alçak kata zarar vermemiş olacağız

Hazırladığımız çiçekleri gül, karanfil, mine çiçekleri Hangi çiçekten düzenlemek istiyorsak zevkimize tarafından önce nereye yerleştireceğimize karar verip arkasında royal icing yardımı ile yapıştıralım *
 

Similar threads

Ev Yapımı Nişan Pastası Resimli Ev Yapımı Nişan Pastası Tarifi Ev Yapımı Nişan Pastası Yapmaya ne dersiniz evinizde kendi Nşan Pastanızı yada cocuklarınızın Nişan pastaları hazırlamak oldukc keyifli bir şey olsa gerek oyleyse Nişan pastasının tarifine gecelim hemen ne dersiniz işte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Aşk Pastası Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya için; *5 adet yumurta *1 su bardağı şeker *1 adet vanilya *1 su bardağı un *1 adet kabartma tozu *3 yemek kaşığı kakao Ganaj için; *200 ml krema *200 gram bitter çikolata İç malzeme; *Pasta kreması *Çikolata damlası *Badem...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Malzemeler: Yarım su bardağı zeytinyağı+2 yemek kaşığı zeytinyağı (150 ml ), Yarım su bardağı kakao ( 50 gr), 1 çay bardağı dolu dolu kaynar su (125 ml ), 2 tatlı kaşığı vanilya özütü, 1,5 su bardağı badem unu (150 gr ), Yarım tatlı kaşığı karbonat, 1 su bardağı toz şeker ( 200 gr ), 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Kısa sürede yapımı ile gönülleri fetheden, tadı ile damakları şenlendiren gelin pastasının kakaolu tarifini deneyebilirsiniz. Yumuşacık keki ve üzerine gelen enfes kremasıyla çay saatlerine eşlik edecek olan kakaolu gelin pastasını siz de evinizde kendi ellerinizle pişirmek istiyorsanız mutlaka...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Kayısılı Pasta (Yumurta Pastası) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru : *3 yumurta *200 gr şeker *200 gr margarin *200 gr un *1 paket vanilya *1 çay kaşığı kabartma tozu KREMASI : *750 ml süt *2 paket vanilyalı puding *3 su bardağı süzme yoğurt *5 yemek kaşığı şeker *2 paket vanilya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt