Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Mayonez İle Rus Salatası

Ev Yapımı Mayonez İle Rus Salatası
0
42

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
ev-yapimi-mayonez-ile-rus-salatasi-7.jpg

Mesken İmali Mayonez İle Rus Salatası Tanımı İçin Materyaller

Garnitür İçin
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 3 adet havuç
  • Yarım su bardağından biraz fazla bezelye (Ben yaz ayından alıp, dondurucuya koymuştum)
  • 6-7 adet minik kornişon turşu (Hazır turşularda tadım yaparak salataya ek edin)
Mayonez İçin
  • 5 fincan süt
  • 1 fincan buğday ve ya mısır nişastası
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağından bir parmak eksik limon suyu
  • Yarım su bardağı ay çiçek yağı
  • Tuz (Tadım yaparak, denetimli ekleyin)
  • Tercihe nazaran mayoneze yoğurt ekleyebilirsiniz ben mesken yoğurdu ile seyrelttim.

Mesken Üretimi Mayonez İle Rus Salatası Tanımı Yapılışı

1. Birinci olarak garnitürlerden patates ve havucu soyup yıkadıktan sonra küp küp minik minik doğrayıp bezelyeleri de ekleyip buharda pişirelim (Siz suda da haşlayabilirsiniz, buharda pişirince dağılmıyor) ve soğumaya alalım.
  2. Bir tencereye 5 fincan sütü ve 1 fincan nişastayı süratlice çırparak orta ateşte pişirelim.
  3. Soğuduktan sonra yumurta sarısını ekleyip yüksek devranda çırpmaya devam edelim, akabinde limonu suyunun yarısını damla damla ekleyerek çırpalım.
  4. Bir çay kaşığı tuz atıp çırpmaya devam edelim, akabinde sıvı yağı damla damla ekleyerek tamamını boşaltarak çırpalım,.
  5. Burada tadım yaparak damak tadınıza uygun olan tuz ve limonu ekleyip denetimli gidin, ben ekşi sevdiğim için 1 bardak limon suyunun tamamını kullanıyorum şayet size ekşiliği âlâ geldi ise limon suyunun tamamını kullanmak zorunda değilsiniz.
  6. Soğuyan garnitürümüzü, küp doğranmış kornişon turşumuzu mayonez ile buluşturalım kıvamını seyreltmek için ben konut yoğurdu kullandım, tercihe nazaran kullanabilir ya da kullanmayabilirsiniz.
  7. Hazır olan rus salatamızını bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz,. Afiyet olsun ????????
Not: Sıvı yağı damla damla sabırla ekleyip, mayoneze yedirmeniz çok değerli ve yumurta sarısını kesinlikle nişasta büsbütün soğuduktan sonra ekleyin yoksa çırpma esnasında yumurta pişer, lütfen dikkat edelim. Bu tanım merhum babamdan kalma, yılların denenmiş ve her seferinde başarılı olmuş bir tanımdır umarım sizlerde afiyetle yersiniz????????

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt