Mesken İmali Mayonez İle Rus Salatası Tanımı İçin Materyaller
Garnitür İçin
- 3 adet orta uzunluk patates
- 3 adet havuç
- Yarım su bardağından biraz fazla bezelye (Ben yaz ayından alıp, dondurucuya koymuştum)
- 6-7 adet minik kornişon turşu (Hazır turşularda tadım yaparak salataya ek edin)
- 5 fincan süt
- 1 fincan buğday ve ya mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağından bir parmak eksik limon suyu
- Yarım su bardağı ay çiçek yağı
- Tuz (Tadım yaparak, denetimli ekleyin)
- Tercihe nazaran mayoneze yoğurt ekleyebilirsiniz ben mesken yoğurdu ile seyrelttim.
Mesken Üretimi Mayonez İle Rus Salatası Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak garnitürlerden patates ve havucu soyup yıkadıktan sonra küp küp minik minik doğrayıp bezelyeleri de ekleyip buharda pişirelim (Siz suda da haşlayabilirsiniz, buharda pişirince dağılmıyor) ve soğumaya alalım.
- Bir tencereye 5 fincan sütü ve 1 fincan nişastayı süratlice çırparak orta ateşte pişirelim.
- Soğuduktan sonra yumurta sarısını ekleyip yüksek devranda çırpmaya devam edelim, akabinde limonu suyunun yarısını damla damla ekleyerek çırpalım.
- Bir çay kaşığı tuz atıp çırpmaya devam edelim, akabinde sıvı yağı damla damla ekleyerek tamamını boşaltarak çırpalım,.
- Burada tadım yaparak damak tadınıza uygun olan tuz ve limonu ekleyip denetimli gidin, ben ekşi sevdiğim için 1 bardak limon suyunun tamamını kullanıyorum şayet size ekşiliği âlâ geldi ise limon suyunun tamamını kullanmak zorunda değilsiniz.
- Soğuyan garnitürümüzü, küp doğranmış kornişon turşumuzu mayonez ile buluşturalım kıvamını seyreltmek için ben konut yoğurdu kullandım, tercihe nazaran kullanabilir ya da kullanmayabilirsiniz.
- Hazır olan rus salatamızını bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz,. Afiyet olsun ????????