
Ev Yapımı Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 ,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 200 gram kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 rendelenmiş soğan
- 2 su bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Pul biber
- Nane
Ev Yapımı Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kaba unumuzu yumurta, tuz ve suyu azar azar ilave edip biraz sert bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu 2 bezeye ayırıp 10 dakika bekletelim.
- Daha sonra içimizi hazırlayalım.
- Bütün iç malzemelerini karıştırıp bir kenara bırakalım.
- Hamurumuz iyice dinlendikten sonra 1 bezeyi unlayıp bir güzel açalım hamurumuz çok kalın olmasın ve çok ince de olmasın.
- Açtığımız hamuru aşağıdan ve yukarıdan kesip küçük kareler elde edelim.
- Daha sonra bu karelerin içine içimizden azar azar ekleyelim.
- Mantılarımızı kapatalım.
- Ben mantılar yapışmasın diye biraz un serptim.
- Göz kararı tenceremize koyduğumuz suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra artık mantılarımızın başlayabiliriz.
- Yaklaşık 10 dakika pişirelim.
- Daha sonra haşlanmış mantılarımızı süzgece alıp süzelim ve yaptığımız güzel sosumuzla servis edelim.
- Önce yağı tavaya alıp salçayı biraz kavurduktan sonra üstüne baharatları ekleyin.
- Yoğurdu ve rendelediğimiz sarımsakla beraber karıştırıp üstüne salçalı sosu dökebiliriz. Ve mantımız hazır.
.
Ev Yapımı Mantı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı