Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Lor Peyniri

Ev Yapımı Lor Peyniri
0
96

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
ev-yapimi-lor-peyniri-3.jpg

Konut Üretimi Lor Peyniri Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram çiğ inek sütü
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay kaşığı tuz

Konut Üretimi Lor Peyniri Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle 500 gram çiğ inek sütünü bir tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
  2. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp yarım limon suyunu ek edip karıştırıyoruz.
  3. Bir mühlet sonra sütünüz pütürleşmeye başlayacaktır.
  4. Ocağın altını kapatıp suyunu salması için beklemeye alıyoruz.
  5. Suyunu yeterlice salınca delikli bir süzgece koyup fazla suyunu süzüyoruz.
  6. Dilerseniz bu yararlı suyu çorbalarda, birtakım tatlılarda vs. Kullanmak üzere saklayabilirsiniz.
  7. Suyunu süzüp güzelce bastırarak peynir kıvamına gelince uygun bir kaseye koyuyoruz.
  8. İsteğe nazaran yarım çay kaşığı tuz ekleyebilirsiniz.
  9. Dilerseniz buzdolabında en az 1 gece dinlendirip en fazla 4-5 gün içinde tüketmelisiniz. Sonraki gün üzerine pulbiber serperek kahvaltıda servis yapıyoruz, afiyet olsun????????.
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt