
Vücut sıhhati açısından epeyce yararlı olan ve bilirkişiler tarafından kışın hastalanmamak için bol bol tüketilmesi gerektiği önerilen beyaz lahana turşunu hanede yapmak isteyenlere kişisel kolay tanımını araştırdık. Velev çayla birlikte isterseniz ana yemeğin yanında servis edebileceğiniz lahana turşusunun enfes tanımı bugünkü metnimizde.
Lahana turşusu, her yemeğin yanına yakışan aperitif olarak verebileceğiniz harika bir besindir. Tıpkı devranda lahana turşusunun içerisinde bulunan vitaminler sayesinde çeşitli kalp ve damar illetlerini da koruduğu karaciğer yağlarını da giderdiği bilinmektedir. Kış aylarının zerzevatları arasında taraf alan beyaz lahana tezgahlarda da bölgesini aldı. Lahana ile kısa vadede kolaylıkla turşu hazırlamak isterseniz kesinlikle tanımımızı incelemelisiniz.
LAHANA TURŞUSU TANIMI:
GEREÇLER
1 kilogram beyaz lahana
1 tane küçük uzunluk havuç
5 diş orta uzunluk sarımsak
2 adet acı yahut tatlı biber
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı sirke
1 su bardağı arıtılmış su
2,5 çorba kaşığı iri kaya tuzu
4-5 adet nohut

YAPILIŞI
Beyaz lahanayı yapraklarından şıkça ayırın. Daha sonra bol suda düzgünce yıkayarak hazır hale getirin. Kök kısmını bir kenara ayırdığınız lahanayı gelişi şık bir halde 4 yahut 5 modüle bölün. Doğradığınız kesimleri da sudan geçirdikten sonra havuçların da kabuklarını soyun ve doğrayın.
Kavanozların içerisini kaynar suyu ile yıkadıktan sonra birinci olarak nohutları koyun.
Bir kabın içerisinde lahanayı, kaya tuzunu, sirkeyi ve sarımsakları 4-5 dakika kadar ovalayın.
Kabın içerisindeki lahanaları da kavanoza ek ettikten sonra kabınızda kalan sirkeli karışımı içme suyuyla çoğalttığınız karışımı kavanoza ekleyin.
Ağzına kadar dolu olan kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen bir bölgede en az 10 gün koruma ettikten sonra sofralarınıza getirebilirsiniz.
Afiyet olsun...