Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev yapımı lahana turşusu tarifi

Ev yapımı lahana turşusu tarifi
0
138

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
ev_yapimi_lahana_tursusu_tarifi_1570439948_6868.jpg

Vücut sıhhati açısından epeyce yararlı olan ve bilirkişiler tarafından kışın hastalanmamak için bol bol tüketilmesi gerektiği önerilen beyaz lahana turşunu hanede yapmak isteyenlere kişisel kolay tanımını araştırdık. Velev çayla birlikte isterseniz ana yemeğin yanında servis edebileceğiniz lahana turşusunun enfes tanımı bugünkü metnimizde.

Lahana turşusu, her yemeğin yanına yakışan aperitif olarak verebileceğiniz harika bir besindir. Tıpkı devranda lahana turşusunun içerisinde bulunan vitaminler sayesinde  çeşitli kalp ve damar illetlerini da koruduğu karaciğer yağlarını da giderdiği bilinmektedir. Kış aylarının zerzevatları arasında taraf alan beyaz lahana tezgahlarda da bölgesini aldı. Lahana ile kısa vadede kolaylıkla turşu hazırlamak isterseniz kesinlikle tanımımızı incelemelisiniz.

LAHANA TURŞUSU TANIMI:

GEREÇLER

1 kilogram beyaz lahana
1 tane küçük uzunluk havuç
5 diş orta uzunluk sarımsak 
2 adet acı yahut tatlı biber
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı sirke 
1 su bardağı arıtılmış su 
2,5 çorba kaşığı iri kaya tuzu
4-5 adet nohut

8Btat_1570439959_2767.jpg

YAPILIŞI

Beyaz lahanayı yapraklarından  şıkça ayırın. Daha sonra bol suda düzgünce yıkayarak hazır hale getirin. Kök kısmını bir kenara ayırdığınız lahanayı gelişi şık bir halde 4 yahut 5 modüle bölün. Doğradığınız kesimleri da sudan geçirdikten sonra havuçların da kabuklarını soyun ve doğrayın.

Kavanozların içerisini kaynar suyu ile yıkadıktan sonra birinci olarak nohutları koyun. 

Bir kabın içerisinde lahanayı, kaya tuzunu, sirkeyi ve sarımsakları 4-5 dakika kadar ovalayın.

Kabın içerisindeki lahanaları da kavanoza ek ettikten sonra kabınızda kalan sirkeli karışımı içme suyuyla çoğalttığınız karışımı kavanoza ekleyin.

Ağzına kadar dolu olan kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Güneş görmeyen bir bölgede en az 10 gün koruma ettikten sonra sofralarınıza getirebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 
858,500Konular
982,380Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt