Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Kruvasan

Ev Yapımı Kruvasan
0
34

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
ev-yapimi-kruvasan.jpg

Mesken İmali Kruvasan Tanımı İçin Gereçler

  • 1 buçuk su bardağı ılık süt
  • 1 paket maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağından biraz eksik un
  • (3 bardaktan sonra dikkatli ekleyin hamur ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur olmalı)
Yağlamak için;
  • 180 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı yahut margarin
Ortası için;
  • Beyaz peynir ve nutella
Üzeri için:
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı pekmez

Mesken Üretimi Kruvasan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt ve şeker yoğurma kabına alınır maya eklenip karıştırılır .
  2. 5-10 dakika bekletilip mayanın etkin hale gelmesi sağlanır .Köpükleri kabaracaktır.
  3. Un ve tuz eği ile birlikte hamur yoğurulur .
  4. 3 buçuk bardak un eklendikten sonra ele yapışmayan bir hamur olacaktır yeterlice yoğurun.
  5. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın .
  6. Mayalanan hamuru 1- 2 yemek kaşığı un dökülmüş tezgahı alıp toparlanana kadar tekrar yoğurun .
  7. Tezgaha aldığım unla birlikte toplamda 3 buçuk bardaktan 2 kaşık fazla un kullandım yani 4 su bardağından biraz eksik olmuş oluyor unun kalitesinden ve markasından ölçü değişebilir dikkatli olun.
  8. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın ,her bezeyi güzelce yuvarlayın.
  9. Birinci bezeden başlayarak unlanmış tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın her yerini çokça yağlayın .
  10. Öbür gibisi de açıp yağlayarak bütün hamurları üst üste koyun en sonuncu üzerini yağlamayın.
  11. Üzerini streçleyip 45 dakika buzdolabında bekletin.
  12. Müddet sonunda hamuru unlanmış tezgahta alın.
  13. Üzerine un serperek fazla bastırmadan oklava yahut merdane ile hamuru 16 eşit modüle bölün.
  14. Sigara böreği yapar üzere geniş kısımlarına hafif bastırarak açın ve orta kısmından birer çentik açın.
  15. İç harcını koyup sarın ,tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımdan sürün( tepsi mayası yaptırmayın).
  16. Isıtılmış 220 derece alt üst ayar fırında evvel 10 dakika sonra 190 derece indirip tekrar bir 10 dakika daha nar üzere oluncaya kadar pişirin, 10-15 dakika sonra servise hazırdır.
Konut İmali Kruvasan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,066Kullanıcılar
bulo1337Son üye
Üst Alt