
Ev Yapımı Ketçap Tarifi İçin Malzemeler
- 3 kilo domates
- 3 adet tatlı kırmızı kapya biber
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı karabiber
Ev Yapımı Ketçap Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri bıçakla 3 veya 5 parçaya bölelim derin bir tencereye koyalım. Ardından biberleri de aynı şekilde doğrayalım.
- İkisi kaynayamaya başladıktan sonra iyice kaynadıktan süzgeçten geçir. Geçirdikten sonra tekrar tencereye koyup, kaynatmaya devam edin.
- Ardından tuzu, şekeri, yağı ve karabiber kendi damak tadınıza göre ayarlayıp, kaynatıp, katılaşana kadar kıvamı muhallebiden biraz daha kıvamlı olana kadar kaynatın.
- Ardından önceden temizlediğiniz kavanozlara sıcak sıcak koyup ağzını sıkı sıkı kapatıp ters çevirin. Kışın kızartmalara makinaların üzerine döküp leziz leziz yiyebilirsiniz.