nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Konut Yapımı Kefir ( En Doğalından ) Tarifi İçin Malzemeler
*Kafir mayası
*2 su bardağı süt
Ev Yapımı Kefir ( En Doğalından ) Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar kefirin faydasını bilmeyen yoktur nasıl olursa olsun Ben fazla tüketirim tüketmeyenlere de öneririm Özellikle artı kilosu olanlara sabah aç karna öneririm ancak bağırsakları çalıştırır Gelelim hemen tarifimize Kefir mayalama işini itiraf edeyim ilk ilk kez başaramadım lakin bi tutturduktan sonra da arkası geliyor Öncelikle kefir mayasına hiç bir şekilde metal kaşık vs değmeyecek Her şey plastik olacak Ben kare kapaklı kase kullanıyorum İki su bardağı sütü kaseye alıyoruz Oda sıcaklığına gelene değin bekletiyoruz İster hazırlanmış süt ister doğal inek sütü kullanın ikisiyle de hoş oluyor Kefir mayasını plastik süzgecin içinde süzüyoruz ve adilane yıkıyoruz Yıkadıktan sonradan plastik kaşık yardımıyla oda sıcaklığına gelen süte ek ederek yine plastik kaşıkla karıştırıyoruz Ağzını kapatıyoruz Pak bir bezle sararak güneş görmeyen bir yerde 24 saat mayalıyoruz Daha ekşi olmasını isterseniz iki üç saat daha pozitif bekleyebilirsiniz Yani 2627 saat bekletin Mayalama işlemi bitikten daha sonra mayalanmış olan sütü yeniden süzmemiz Laz ’ım çünkü içindeki kefir mayalarını her tarafta kullanmak Üzere almamız gerekli Kefiri süzüyoruz süzgeçteki mayayı her tarafta efendice yıkıyoruz ve kapaklı bir kaseye koyuyoruz üstüne de bir tedarik su ilave ederek buzdolabına kaldırıyoruz bir sonraki mayalama işleminde uygulamak için Kalan kefiri buzdolabında iki saat değin dinlendirerek tüketebilirsiniz Dikkat edilmesi gereken en önemli şey kefir mayasının her mayalama işleminden önce ve mayalama işleminden daha sonra yıkanması gerektiğidir Arkadaşlar herkese afiyet olsun
*Kafir mayası
*2 su bardağı süt
Ev Yapımı Kefir ( En Doğalından ) Tarifi Yapılışı Merhabalar arkadaşlar kefirin faydasını bilmeyen yoktur nasıl olursa olsun Ben fazla tüketirim tüketmeyenlere de öneririm Özellikle artı kilosu olanlara sabah aç karna öneririm ancak bağırsakları çalıştırır Gelelim hemen tarifimize Kefir mayalama işini itiraf edeyim ilk ilk kez başaramadım lakin bi tutturduktan sonra da arkası geliyor Öncelikle kefir mayasına hiç bir şekilde metal kaşık vs değmeyecek Her şey plastik olacak Ben kare kapaklı kase kullanıyorum İki su bardağı sütü kaseye alıyoruz Oda sıcaklığına gelene değin bekletiyoruz İster hazırlanmış süt ister doğal inek sütü kullanın ikisiyle de hoş oluyor Kefir mayasını plastik süzgecin içinde süzüyoruz ve adilane yıkıyoruz Yıkadıktan sonradan plastik kaşık yardımıyla oda sıcaklığına gelen süte ek ederek yine plastik kaşıkla karıştırıyoruz Ağzını kapatıyoruz Pak bir bezle sararak güneş görmeyen bir yerde 24 saat mayalıyoruz Daha ekşi olmasını isterseniz iki üç saat daha pozitif bekleyebilirsiniz Yani 2627 saat bekletin Mayalama işlemi bitikten daha sonra mayalanmış olan sütü yeniden süzmemiz Laz ’ım çünkü içindeki kefir mayalarını her tarafta kullanmak Üzere almamız gerekli Kefiri süzüyoruz süzgeçteki mayayı her tarafta efendice yıkıyoruz ve kapaklı bir kaseye koyuyoruz üstüne de bir tedarik su ilave ederek buzdolabına kaldırıyoruz bir sonraki mayalama işleminde uygulamak için Kalan kefiri buzdolabında iki saat değin dinlendirerek tüketebilirsiniz Dikkat edilmesi gereken en önemli şey kefir mayasının her mayalama işleminden önce ve mayalama işleminden daha sonra yıkanması gerektiğidir Arkadaşlar herkese afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.