elektronikci
FD Üye

Ev Yapımı Kedidilli Supangle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı toz şekeri
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 6 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 paket (100 gr) kırık bademli beyaz çikolata ya da fındıklı çikolata (tercihe bağlı)
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya teremyağ(margarin)
- Şekerli drajeler, hindistan cevizi, damla çikolata vs. tercihe bağlı
Ev Yapımı Kedidilli Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tencerede toz şekeri, un, nişasta ve kakao biraz sütle pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır / çırpılır.
- Daha sonra kalan süt ve su eklenerek tencere, ocağa alınır.
- Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra, kısık ateşte vanilya eklenerek 3-5 dk daha karıştırarak pişirilir.
- Topaklanmaması için karıştırmak çok önemli, pişirme esnasında karıştırmayı bırakmayın.
- Ocaktan alır almaz beyaz çikolatayı ve teremyağı ekleyerek mikserle 3-5 dk iyice çırpılarak karıştırılır.
- Kedidillerini ortadan ikiye bölüyoruz.
- Yarım su bardağı süt ile kedidillerini bir kapta batırıp çıkarıyoruz. Bekletmeden kuplara paylaştırıyoruz. Üzerine pişen supangleyi bölüştürüyoruz.
- 1 kupa 4 yarım kedidili koyuyoruz.
- Son olarak supanglenin üzerine dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Soğumaya bırakabilirsiniz, soğuduktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun
.