iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler1,5 su bardağı
toz şeker
12 su bardağı
su
4 damla
limon suyu
75 gram
tereyağı
125 ml
sıvı krema
Püf Noktası
Şekeri yakmadan kahverengi bir renk alana kadar pişirmeye dikkat edin Karamelize olan toz şekeri karıştırmayın, kabın kenarlarına bulaştırmayınKoyu bir renk almaya başlayan toz şekere tereyağını katıp karıştırınKrema eklediğiniz zaman köpürmeye başlayacaktır oldukça sıcak olan karamelin ocak ve elinize yapışmamasına dikkat edin Bu nedenle derin ve çelik bir sos kabı kullanınKarameli kapağı kapalı cam bir kavanozda 1015 gün süresince buzdolabında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz
Pişirme Önerisi
Hazırladığınız karamel kıvamının hafif pütürlü olduğunu düşünürseniz blenderdan geçirdikten sonra da kavanoza aktarabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Karamel hazırlamak için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir sos kabına alın
Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan sos kabını aralarda sallayarak şekerin karamelize olmasını sağlayın Yüksek ateşte şekerin yanmamasına dikkat edin
Sütlü bonbon rengini alan şeker karışımına soğuk tereyağı katıp tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın
Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak krema katıp hızlıca karıştırın
Kısık ateşte 23 dakika daha pişirdiğiniz karamel karışımını ocaktan alın Sıcağı sıcağına cam ya da seramik bir kavanoza boşaltın
Oda sıcaklığında soğutup kapağını kapattıktan sonra buzdolabına kaldırıp muhafaza edin Soğudukça katı bir hal alan karameli, benmari usulü eritip tatlı yapımında ve süslemelerde kullanın
Servis Önerisi
Oda sıcaklığında soğuttuğunuz karameli, kıvam ve şekil alması için temiz buz kalıplarına boşaltıp buzluğa kaldırabilirsiniz
Onedio
toz şeker
12 su bardağı
su
4 damla
limon suyu
75 gram
tereyağı
125 ml
sıvı krema
Püf Noktası
Şekeri yakmadan kahverengi bir renk alana kadar pişirmeye dikkat edin Karamelize olan toz şekeri karıştırmayın, kabın kenarlarına bulaştırmayınKoyu bir renk almaya başlayan toz şekere tereyağını katıp karıştırınKrema eklediğiniz zaman köpürmeye başlayacaktır oldukça sıcak olan karamelin ocak ve elinize yapışmamasına dikkat edin Bu nedenle derin ve çelik bir sos kabı kullanınKarameli kapağı kapalı cam bir kavanozda 1015 gün süresince buzdolabında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz
Pişirme Önerisi
Hazırladığınız karamel kıvamının hafif pütürlü olduğunu düşünürseniz blenderdan geçirdikten sonra da kavanoza aktarabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Karamel hazırlamak için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir sos kabına alın
Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan sos kabını aralarda sallayarak şekerin karamelize olmasını sağlayın Yüksek ateşte şekerin yanmamasına dikkat edin
Sütlü bonbon rengini alan şeker karışımına soğuk tereyağı katıp tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın
Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak krema katıp hızlıca karıştırın
Kısık ateşte 23 dakika daha pişirdiğiniz karamel karışımını ocaktan alın Sıcağı sıcağına cam ya da seramik bir kavanoza boşaltın
Oda sıcaklığında soğutup kapağını kapattıktan sonra buzdolabına kaldırıp muhafaza edin Soğudukça katı bir hal alan karameli, benmari usulü eritip tatlı yapımında ve süslemelerde kullanın
Servis Önerisi
Oda sıcaklığında soğuttuğunuz karameli, kıvam ve şekil alması için temiz buz kalıplarına boşaltıp buzluğa kaldırabilirsiniz
Onedio