iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Hardal Tarifi
Hardal Nasıl Yapılır
Malzemeler: 3 adet 250 ml'lik kavanoz için,
35 gr (14 cup) toz hardal 113 gr (23 cup) sarı tane hardal 56 gr (13 cup) kahverengi tane hardal 250 ml (1 cup) kaynar su 120 gr (34 cup) irice doğranmış kuru kayısı 310 ml (1 + 14 cup) doğal elma sirkesi 1 yemek kaşığı (tbs) deniz tuzu Yarım demet dereotu (12 cup değin), doğranmış
Tasvir:
Genişçe ve derince bir sırça kabın içine; toz hardalı, tane hardalları, kaynar suyu ve kuru kayısıları sırasıyla koyun, karıştırın Kabın üzerini streç folyoyla kapatın Bir gece baştan başa bekletin Malzemeler tüm suyu çeksin Ertesi gün, cam kabın içine; sirkeyi, tuzu ve dereotunu da ekleyin El blenderiyle, tüm malzemeyi macun kıvamına gelene kadar öğütün Kayısı ve dereotu eşit şekilde, hardalın içinde dağılsın ve tane hardallar kırılmaya başlasın Tane hardalların bir miktarının kırılmadan kalmasına dikkat edin Üç adet 250 ml'lik kavonozu ve kapaklarını bulaşık makinasında yıkayın Hazırladığınız hardalı, kavanozlara paylaştırın Ağızlarını sımsıkı kapatın Buzdolabına kaldırın Hardalları anında kullanmaya başlayabilirsiniz Ama olgunlaştıkça daha leziz olacağı için, 5 gün bekletmek uygun olur *
Hardal Nasıl Yapılır
Malzemeler: 3 adet 250 ml'lik kavanoz için,
35 gr (14 cup) toz hardal 113 gr (23 cup) sarı tane hardal 56 gr (13 cup) kahverengi tane hardal 250 ml (1 cup) kaynar su 120 gr (34 cup) irice doğranmış kuru kayısı 310 ml (1 + 14 cup) doğal elma sirkesi 1 yemek kaşığı (tbs) deniz tuzu Yarım demet dereotu (12 cup değin), doğranmış
Tasvir:
Genişçe ve derince bir sırça kabın içine; toz hardalı, tane hardalları, kaynar suyu ve kuru kayısıları sırasıyla koyun, karıştırın Kabın üzerini streç folyoyla kapatın Bir gece baştan başa bekletin Malzemeler tüm suyu çeksin Ertesi gün, cam kabın içine; sirkeyi, tuzu ve dereotunu da ekleyin El blenderiyle, tüm malzemeyi macun kıvamına gelene kadar öğütün Kayısı ve dereotu eşit şekilde, hardalın içinde dağılsın ve tane hardallar kırılmaya başlasın Tane hardalların bir miktarının kırılmadan kalmasına dikkat edin Üç adet 250 ml'lik kavonozu ve kapaklarını bulaşık makinasında yıkayın Hazırladığınız hardalı, kavanozlara paylaştırın Ağızlarını sımsıkı kapatın Buzdolabına kaldırın Hardalları anında kullanmaya başlayabilirsiniz Ama olgunlaştıkça daha leziz olacağı için, 5 gün bekletmek uygun olur *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.