
Konut İmali Hamburger Tanımı İçin Gereçler
Köftesi İçin
- 500 gram dana kıyma (Tercihen zırhla çekilmiş)
- Yarım soğan rendesi
- 1 büyük diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Domates
- Göbek marul
- Karamelize soğan
- Cheddar peyniri
- Ketçap
- Mayonez
- Karamelize soğan
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- Yarım yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Mesken İmali Hamburger Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamburgere en çok yakışan şey karamelize edilmiş soğandır. Teflon tavaya sıvı yağımızı döktükten sonra soğanlarımızı atıp yaklaşık 2-3 dakika karıştıralım.
- Daha sonra şekerimizi katıp karıştırmaya devam edelim. Soğanlar suyunu çekince azar azar su ekleyelim (Soğanların suyunu çektiğini soğanlar hafif hafif yanmaya başlayınca anlarız).
- Bir kaç sefer bu su ekleme sürecini yaptıktan sonra soğanlarımız karamel rengini alana kadar (Yaklaşık yarım saatte alıyor) karıştırmaya devam edelim.
- Soğanlarımız karamelize olduktan sonra küçük bir tabağa alıp bekletin. Bu sırada köfte gereçlerini derin bir kaba alıp parmak ucunuzla karıştırın (Fazla yoğurmayacağız gereçlerin güzelce karışması yeterli)
- Daha sonra bu harcı dört kesime ayırıp her birinin içine bir küçük kesim tereyağı koyun. Sonra hamburger ekmeğinden büyük olacak halde üzerine bastırarak halimizi verelim.
- Döküm tavamıza iki yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp tavamızı 7-8 dakika kadar ısıtalım.
- Daha sonra köftelerimizi atıp bir yüzünü iki dakika pişirip öteki yüzünün birinci dakikasında üzerine cheddar peynirimizi koyarak bir dakika kadar daha pişirelim.
- Sonra hamburger emeklerimizi iki modüle ayırıp en alta karamelize soğan üstüne köfte üstüne domates ketçap mayonez ve en üste marul olmak üzere koyuyoruz. Afiyet olsun.