Konut Üretimi Hamburger Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı ınstat maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Çeyrek çay bardağı ılık su
- Çeyrek çay bardağı ılık süt
- Çeyrek çay bardağı yağ
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı yağ
- Susam
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı cheddar sos
- Karabiber
- Tuz
- Cheddar peyniri
- Domates
- Marul
- Turşu
- Ketçap
- Mayonez
- Acı sos (Arzuya nazaran doldurabilirsiniz)
Konut İmali Hamburger Tanımı Yapılışı
- Ben bu tarifle üç adet yaptım siz daha fazla yapmak isterseniz gereçleri arttırabilirsiniz.
- Hamur için evvel sıvı materyalleri karıştırıyoruz sonra katı materyalleri ekleyip 1 saat mayalandırıyoruz.
- Köftesi için bütün gereçleri katıp yoğuruyoruz formunu verip 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Mayalanan hamurları büyük top ekmekler halinde hazırlayıp üzerine yumurta süt karışımını ve susamlı sürüp 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Köfteleri yağsız tavada artlı önlü çevirip pişiriyoruz. Pişen köftelerin üzerine cheddar peyniri koyup biraz erimesini bekliyoruz.
- Daha sonra ekmeğimizi ortada kesip için ketçap mayonez isteğe bağlı soslarımızı sürüp köftemizi ve marul domates turşu da ekleyip kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.