Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Hamburger (Gönül Rahatlığıyla Yiyebilirsiniz Nefis Oluyor)

Hoş geldin! kingtp tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Ev Yapımı Hamburger (Gönül Rahatlığıyla Yiyebilirsiniz Nefis Oluyor)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
ev-yapimi-hamburger-gonul-rahatligiyla-yiyebilirsiniz-nefis-oluyor.jpg

Ev Yapımı Hamburger (Gönül Rahatlığıyla Yiyebilirsiniz Nefis Oluyor) Tarifi İçin Malzemeler


Hamburger ekmeği;
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 pk kuru maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 11. 12 bardak)
Hamburger köftesi;
  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı kaşığı ketçap veya 1. 1 buçuk yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke veya 1 silme tatlı kaşığı karbonat
  • Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı kimyon ve köri de eklenebilir

Ev Yapımı Hamburger (Gönül Rahatlığıyla Yiyebilirsiniz Nefis Oluyor) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamburger ekmeği :Önce un hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alalım.
  2. Unu da azar azar ekleyip hafif ele yapışan yumuşar bir hamur yoğuralım.
  3. Hamur 2 katı kadar mayalandıktan sonra istediğimiz boy bezeler yapıp tepsiye araları boşluk kalacak şekilde dizelim.
  4. 1 saatte bu şekilde bekleyip tepside de mayalanması sağlanır.
  5. Üstüne hafif bir şekilde bir fırça yardımıyla su veya süt sürülür ve susam serpilir.
  6. 180 derece fırında kontrollü pişirilir.
  7. Hamburger köftesi :Köfte iyice yoğurulur. Yoğururken zorlanırsanız elinizi ıslatabilirsiniz.
  8. Vaktiniz varsa köfte şekli verip 1 kaç saat buz dolabında bekletirseniz köfteler baharatı daha iyi çekmiş olur.
  9. Çok az yağ eklenmiş bir tava da, döküm tavalarda, elektrikli ızgaralarda, fırında veya tost makinasında pişirebilirsiniz.
  10. Pişen hamburger ekmeklerin arasını açalım yada bıçak yardımıyla keselim.
  11. Ketçap mayonez isteğe bağlı olarak ekmeğe sürelim.
  12. Marul, turşu, köfte arasına koyup servis yapılır.
  13. Böyle bir hamburger yememişinizdir o kadar o kadar güzel oluyor ki müptelası olacaksınız eminim.
Not :bu tarifi çok kıymetli arkadaşlarımız yapmıştı. Müsadesini alarak buradan paylaşmak istedim.

Afiyet olsun.

Ev Yapımı Hamburger (Gönül Rahatlığıyla Yiyebilirsiniz Nefis Oluyor) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt