iltasyazilim
FD Üye
Konut Yapımı Eti Puf Nasıl Yapılır
Konut Yapımı Eti Puf Tarifi
Gerekli Malzemeler
100gr yumuşak tereyağ
Yarım nehir bardağı ince çekilmiş fındık
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği dek un
Kreması İçin
1 poşet kremşanti
2 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı toz jelatin
1 nehir bardağı sıcak su
Üzeri için renkli şekerler,hindistan cevizi ve dr oetkerin çikolatalı şekerleri,
Hazırlanışı
Karıştırma kabına tüm malzemeleri koyarak yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlayıp yaklaşık 10 dakika hamuru dinlendirinSonra bir merdane yardımıyla açıp akarsu bardağı kullanarak keselimHamur çok kalın olmamalı bisküvi kalınlığında olmalıTepsiye yağlı kağıt serip bisküvileri dizip pişirinBu arada kremasını hazırlayalım,
Krema yapımı
1 poşet şantiyi 2 nehir bardağı sütle çırpınSonra bir kasede jelatini sıcak suyla en ince ayrıntısına kadar eritelim ve ılınınca şantiye katıp bir iki dakika çırpınÇırptıktan sonra buzdolabında 23 dakika dinlendirelimBisküviler soğuyunca üzerine krema pompası yardımıyla üzerine sıkınÇok beklemeden üzerine renkli şekerler veya hindistan cevizine bulayınDinlendirtikten daha sonra servis yapın *
Konut Yapımı Eti Puf Tarifi
Gerekli Malzemeler
100gr yumuşak tereyağ
Yarım nehir bardağı ince çekilmiş fındık
1 çay bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği dek un
Kreması İçin
1 poşet kremşanti
2 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı toz jelatin
1 nehir bardağı sıcak su
Üzeri için renkli şekerler,hindistan cevizi ve dr oetkerin çikolatalı şekerleri,
Hazırlanışı
Karıştırma kabına tüm malzemeleri koyarak yumuşak bir kurabiye hamuru hazırlayıp yaklaşık 10 dakika hamuru dinlendirinSonra bir merdane yardımıyla açıp akarsu bardağı kullanarak keselimHamur çok kalın olmamalı bisküvi kalınlığında olmalıTepsiye yağlı kağıt serip bisküvileri dizip pişirinBu arada kremasını hazırlayalım,
Krema yapımı
1 poşet şantiyi 2 nehir bardağı sütle çırpınSonra bir kasede jelatini sıcak suyla en ince ayrıntısına kadar eritelim ve ılınınca şantiye katıp bir iki dakika çırpınÇırptıktan sonra buzdolabında 23 dakika dinlendirelimBisküviler soğuyunca üzerine krema pompası yardımıyla üzerine sıkınÇok beklemeden üzerine renkli şekerler veya hindistan cevizine bulayınDinlendirtikten daha sonra servis yapın *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.