
Mesken İmali Erişteli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağı erişte
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su
- 1 adet bulyon (et suyu)
Mesken İmali Erişteli Bulgur Pilavı Tanımı Yapılışı
- Tenceremize sıvı yağı ve tereyağını alıp eritiyoruz.
- Sonra erişteleri koyup kızartıyoruz.
- Bulgurumuzuda yıkayıp süzgeçten geçirip eriştelerle biraz kavuruyoruz .
- Suyunu,tuzunu, bulyonunu da ek edip pişiriyoruz.
- Piştikten sonra 10 dk dinlendirip servise hazırlayabiliriz.
- Yapacaklara kolay gelsin. Afiyet Olsun.