iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Erişte (Derin Dondurulmuş) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*1 yemek kaşığı tuz
*Su
*Bugün size güzel bir tarif paylaşıcam Ara Sıra çabuk hazırlanması gerektiği zaman, kullanımı çok rahat olan bir usül
Ev Yapımı Erişte (Derin Dondurulmuş) Tarifi Yapılışı Un, tuz ve suyu bir kaba alıp, kulak memesinden bir az sert kıvamında hamur yoğurulur Hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz Sonra hamuru 2 beze tutup, yufkadan biraz kalın açıp, resimdeki görüntü halinde, katlıyoruz Hamuru bol Unla Unla unlayıp, uzun şeritler kesip ve elimizde uzatıyoruz Dikkat edin ki, çok ince olmasın Resimde görüldüğü gibi kesip, Erişteleri tabaklara yerleştirip, derin dondurucuya koyuyoruz Erişteler iyice sertleştikten sonra, poşetlere koyup, tekrar derin dondurucuda istifade edeceğimiz güne gibi saklıyoruz Eriştemizi tüm çorbalarda kullana bilirsiniz
Not : Erişteli çorba tarifimi en kısa zamanda sizlerle paylaşıcam
*1 kg un
*1 yemek kaşığı tuz
*Su
*Bugün size güzel bir tarif paylaşıcam Ara Sıra çabuk hazırlanması gerektiği zaman, kullanımı çok rahat olan bir usül
Ev Yapımı Erişte (Derin Dondurulmuş) Tarifi Yapılışı Un, tuz ve suyu bir kaba alıp, kulak memesinden bir az sert kıvamında hamur yoğurulur Hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz Sonra hamuru 2 beze tutup, yufkadan biraz kalın açıp, resimdeki görüntü halinde, katlıyoruz Hamuru bol Unla Unla unlayıp, uzun şeritler kesip ve elimizde uzatıyoruz Dikkat edin ki, çok ince olmasın Resimde görüldüğü gibi kesip, Erişteleri tabaklara yerleştirip, derin dondurucuya koyuyoruz Erişteler iyice sertleştikten sonra, poşetlere koyup, tekrar derin dondurucuda istifade edeceğimiz güne gibi saklıyoruz Eriştemizi tüm çorbalarda kullana bilirsiniz
Not : Erişteli çorba tarifimi en kısa zamanda sizlerle paylaşıcam
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.