Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapimi Erik Suyu

Ev Yapimi Erik Suyu

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Ev Yapimi Erik Suyu Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo erik
*1 5 su bardağı şeker
*2 litre su
*1 tatlı kaşığı limon suyu

İsteğe göre;

*Tarçın
*Karanfil
*Gül yaprağı kurusu

Ev Yapimi Erik Suyu Tarifi Yapılışı Merhabalar
Tenceremize bütün olarak eriklerimizi alalım Üzerine suyu ve şekeri ekleyip ocağın altını açalım Kaynamaya başladıkça erikler yumuşayıp dağılmaya başlayacaktır İyice yumuşadığından emin olduktan sonra limon suyumuzu ekleyelim
Ben meyve suyuma biraz aroma takmak istedim Tamamen isteğe bağlı ama bence harika Meyve suyuma bu aromayı takmak için çay süzgecinden yardım alarak İçine 1 çubuk tarçın, azar azar gül yaprağı ve bir kaç tane tarçın koyup kaynayan erik suyumun içine sadece 5 dk kadar bekletip hemen aldım*Süzgeçten geçirme kısmı önemli:*Hiç karıştırmadan direk ince bir süzgec veya temiz bir tülbent kullanabilirsiniz direk suyunu dökün posası bu şekilde karışıp bulanık olmayacaktır
Püf noktaları :*Limon suyu eriğin rengini çıkmasını sağlıyor kırmızılaştırıyor*Ve kesinlikle öneririm kırmızı gül yaprağı kurusu inanılmaz renk veriyor denemenizi tavsiye ederim*Bir de her gül kurusu ilave edilmez aktarlarda veya marketlerde alırken en azından ne amaçla aldığınızı mutlaka söyleyin

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt