
Konut Üretimi Dönerden İskender Kebap Tanımı İçin Materyaller
Döner İçin
- 300 gram dana eti
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım tatlı kaşığı pulbiber
- Göz kararı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tane tırnak pide
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 27 yemek kaşığı tereyağı
Mesken Üretimi Dönerden İskender Kebap Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle etimizi ince ince doğrayalım daha sonra üzerine yoğurt baharatlar tuz ek edelim soğanı rendeleyip suyunu sıkıp ek edelim güzelce karıştırdıktan sonra streç sinemaya sarıp dondurucuya atalım.
- Pişirmeye 5 dakika kala çıkarıp ince ince doğrayalım tavaya çeyrek çay bardağı sıvı yağ alıp etimizi orta ateşte pişirelim tabağımızın en altına pidelerimizi kup kup doğrayıp döşeyelim.
- Üzeri için tereyağı tavada eritelim üzerine salçayı ek edip kavuralım üzerine suyumuzu ek edip kaynadıktan sonra altını kapatıp ekmeklerimizi ıslatalım.
- Islatılan etlerimizi koyalım tavada tereyağı edip etlerin üzerine dökelim yanına yoğurt koyup sıcak servis edelim afiyet olsun.