Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Doğum Günü Pastaları

Ev Yapımı Doğum Günü Pastaları
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Doğum Günü Pastaları Tarifi


Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır


Çikolatalı Doğum Günü Pastası

Malzemeler:

12 paket margarin

5 adet yumurta

12 su bardağı şeker

1 su bardağı un (elenmiş)

1 çorba kaşığı kakao

1 limon kabuğu rendesi

1 fincan Antep fıstığı

15 çay bardağı çokokrem (üstüne sürmek için)

1 paket kabartma tozu

Kreması için:

1 2 su bardağı süt

25 çorba kaşığı un

12 su bardağı şeker

12 limon kabuğu rendesi

Yapılışı:



Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım

Şekeri ek ederek bembeyaz ve köpük köpük olana kadar çırpalım

Una kakaoyu ve kabartma tozunu ek edip, eleyelim ve çırpma kabımıza alalım

Mikserin minimum ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım

170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim

Keskin bir bıçak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parçaya ayıralım

Başlayalım ara kremasını hazırlamaya Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirelim ve sütün tamamını ek edelim

Ağır ateşte kesintisiz karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım

Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ek ederek ayrıntılarıyla karıştıralım Soğuduğunda pastanın daha aşağı katının üzerine sürüp, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim

3 Pastanın öteki katını kremanın üzerine oturtalım

Çokokremi 12 paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritelim

Pastanın üzerine ve yanlarına sürelim Üstüne çokça Hindistan cevizi serpelim veya çikolata rendesi serpiştirelim ya da 12 nehir bardağı süt ve yarım paket krem şantiyi mikserle çırparak koyulaştıralım

Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın üzerine sıkarak süsleyelim

Sıhhat Olsun


Frambuazlı Yaşpasta Tarifi

Malzemeler:

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

25 gr kakao

1 paket kabartmatozu

2 paket vanilya

12 su bardağı nişasta

1 kahve fincanı sıcak su

Krema İçin:

2 kaşık nişasta

1 tepeleme kaşık un

3 kadeh süt

8 kaşık şeker

2 yumurta sarısı

50 gr margarin

Üzerinin Kreması ve Sosu İçin:

1 paket orman meyveli kremşanti

1 su bardağı süt

1 paket ağaççileği ve çilekli meyveli sos

2,5 akarsu bardağı su



Yapılışı:

Önce yumurtalar şeker ile köpük köpük olana dek çırpılırKuru malzemeler öbür bir yerde karıştırılıp yumurtalara eklenir bu aşamadan daha sonra artı çırpmadan yağlayıp unladığımız kalıbımıza dökülür ve önceden ısıttığımız fırınımızda kürdanımız temiz çıkana kadar pişirilir

Krema malzemeleri de bir tencerenin içine alınıp karıştırarak pişirilirOcatan indirildikten sonra yağı eklenip mikserle tamamen çırpılır

Dinlenen kekimiz üç eşdeğer parçaya kesilir katar istenirse şekerli su ile ya da sulandırılmış reçel ile ıslatılıp krema ve frambuazlar döşenirBütün katlar bu şekilde döşenir

Kremşanti süt ile çırpılır pastanın üzeri kaplanırSos üzerinde yazıldığı gibi 2,5 akarsu bardağı su ile pişirilir tamamen soğuyunca pastanın üzerine dökülürSosu karıştırarak soğutalım ancak kaymak tutmasınSıcak dökersek şantiyi eriteceği için adamakıllı soğutun *
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt