iltasyazilim
FD Üye
Doğum Günü Pastaları Tarifi
Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır
Çikolatalı Doğum Günü Pastası
Malzemeler:
12 paket margarin
5 adet yumurta
12 su bardağı şeker
1 su bardağı un (elenmiş)
1 çorba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 fincan Antep fıstığı
15 çay bardağı çokokrem (üstüne sürmek için)
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 2 su bardağı süt
25 çorba kaşığı un
12 su bardağı şeker
12 limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım
Şekeri ek ederek bembeyaz ve köpük köpük olana kadar çırpalım
Una kakaoyu ve kabartma tozunu ek edip, eleyelim ve çırpma kabımıza alalım
Mikserin minimum ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım
170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim
Keskin bir bıçak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parçaya ayıralım
Başlayalım ara kremasını hazırlamaya Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirelim ve sütün tamamını ek edelim
Ağır ateşte kesintisiz karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım
Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ek ederek ayrıntılarıyla karıştıralım Soğuduğunda pastanın daha aşağı katının üzerine sürüp, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim
3 Pastanın öteki katını kremanın üzerine oturtalım
Çokokremi 12 paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritelim
Pastanın üzerine ve yanlarına sürelim Üstüne çokça Hindistan cevizi serpelim veya çikolata rendesi serpiştirelim ya da 12 nehir bardağı süt ve yarım paket krem şantiyi mikserle çırparak koyulaştıralım
Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın üzerine sıkarak süsleyelim
Sıhhat Olsun
Frambuazlı Yaşpasta Tarifi
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
25 gr kakao
1 paket kabartmatozu
2 paket vanilya
12 su bardağı nişasta
1 kahve fincanı sıcak su
Krema İçin:
2 kaşık nişasta
1 tepeleme kaşık un
3 kadeh süt
8 kaşık şeker
2 yumurta sarısı
50 gr margarin
Üzerinin Kreması ve Sosu İçin:
1 paket orman meyveli kremşanti
1 su bardağı süt
1 paket ağaççileği ve çilekli meyveli sos
2,5 akarsu bardağı su
Yapılışı:
Önce yumurtalar şeker ile köpük köpük olana dek çırpılırKuru malzemeler öbür bir yerde karıştırılıp yumurtalara eklenir bu aşamadan daha sonra artı çırpmadan yağlayıp unladığımız kalıbımıza dökülür ve önceden ısıttığımız fırınımızda kürdanımız temiz çıkana kadar pişirilir
Krema malzemeleri de bir tencerenin içine alınıp karıştırarak pişirilirOcatan indirildikten sonra yağı eklenip mikserle tamamen çırpılır
Dinlenen kekimiz üç eşdeğer parçaya kesilir katar istenirse şekerli su ile ya da sulandırılmış reçel ile ıslatılıp krema ve frambuazlar döşenirBütün katlar bu şekilde döşenir
Kremşanti süt ile çırpılır pastanın üzeri kaplanırSos üzerinde yazıldığı gibi 2,5 akarsu bardağı su ile pişirilir tamamen soğuyunca pastanın üzerine dökülürSosu karıştırarak soğutalım ancak kaymak tutmasınSıcak dökersek şantiyi eriteceği için adamakıllı soğutun *
Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır
Çikolatalı Doğum Günü Pastası
Malzemeler:
12 paket margarin
5 adet yumurta
12 su bardağı şeker
1 su bardağı un (elenmiş)
1 çorba kaşığı kakao
1 limon kabuğu rendesi
1 fincan Antep fıstığı
15 çay bardağı çokokrem (üstüne sürmek için)
1 paket kabartma tozu
Kreması için:
1 2 su bardağı süt
25 çorba kaşığı un
12 su bardağı şeker
12 limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
Çırpma kabına oda sıcaklığındaki yumurtaları kıralım
Şekeri ek ederek bembeyaz ve köpük köpük olana kadar çırpalım
Una kakaoyu ve kabartma tozunu ek edip, eleyelim ve çırpma kabımıza alalım
Mikserin minimum ayarı ile karıştırıp, yağlayıp hafifçe şeker serpiştirdiğimiz kalıba boşaltalım
170 dereceli fırında pandispanyamızı pişirelim
Keskin bir bıçak yardımıyla pastayı enine 2 eşit parçaya ayıralım
Başlayalım ara kremasını hazırlamaya Unu ve şekeri tencereye alıp, çok az süt ile ezip, topaksız bulamaç kıvamına getirelim ve sütün tamamını ek edelim
Ağır ateşte kesintisiz karıştırarak koyulaşmasını sağlayalım
Ateşten alıp, limon kabuğu rendesini ek ederek ayrıntılarıyla karıştıralım Soğuduğunda pastanın daha aşağı katının üzerine sürüp, yer yer Antep fıstığı serpiştirelim
3 Pastanın öteki katını kremanın üzerine oturtalım
Çokokremi 12 paket margarinle birlikte benmari usulü ağır ateşte eritelim
Pastanın üzerine ve yanlarına sürelim Üstüne çokça Hindistan cevizi serpelim veya çikolata rendesi serpiştirelim ya da 12 nehir bardağı süt ve yarım paket krem şantiyi mikserle çırparak koyulaştıralım
Krema sıkacağına doldurup yer yer ve dilediğimiz şekilde pastanın üzerine sıkarak süsleyelim
Sıhhat Olsun
Frambuazlı Yaşpasta Tarifi
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
25 gr kakao
1 paket kabartmatozu
2 paket vanilya
12 su bardağı nişasta
1 kahve fincanı sıcak su
Krema İçin:
2 kaşık nişasta
1 tepeleme kaşık un
3 kadeh süt
8 kaşık şeker
2 yumurta sarısı
50 gr margarin
Üzerinin Kreması ve Sosu İçin:
1 paket orman meyveli kremşanti
1 su bardağı süt
1 paket ağaççileği ve çilekli meyveli sos
2,5 akarsu bardağı su
Yapılışı:
Önce yumurtalar şeker ile köpük köpük olana dek çırpılırKuru malzemeler öbür bir yerde karıştırılıp yumurtalara eklenir bu aşamadan daha sonra artı çırpmadan yağlayıp unladığımız kalıbımıza dökülür ve önceden ısıttığımız fırınımızda kürdanımız temiz çıkana kadar pişirilir
Krema malzemeleri de bir tencerenin içine alınıp karıştırarak pişirilirOcatan indirildikten sonra yağı eklenip mikserle tamamen çırpılır
Dinlenen kekimiz üç eşdeğer parçaya kesilir katar istenirse şekerli su ile ya da sulandırılmış reçel ile ıslatılıp krema ve frambuazlar döşenirBütün katlar bu şekilde döşenir
Kremşanti süt ile çırpılır pastanın üzeri kaplanırSos üzerinde yazıldığı gibi 2,5 akarsu bardağı su ile pişirilir tamamen soğuyunca pastanın üzerine dökülürSosu karıştırarak soğutalım ancak kaymak tutmasınSıcak dökersek şantiyi eriteceği için adamakıllı soğutun *