Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Yapımı Çikolatalı Donut Tarifi

Ev Yapımı Çikolatalı Donut Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
MALZEMELER

3 su bardağı un 1,5 su bardağı süt 12 çay bardağı ılık su 12 su bardağı toz şeker 1 paket yaş maya (42 gram) 12 çay kaşığı tuz 75 gram tereyağı 2 adet yumurta Üzeri için:

200 gram bitter kuvertür çikolata 200 gram beyaz kuvertür çikolata 2 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık içi 2 yemek kaşığı renkli şekerleme Kızartmak için:

1,5 su bardağı ayçiçek yağı

NASIL YAPILIR?

Yaş mayayı derin bir karıştırma kabına alın Süt ve ılık su ile karıştırarak eritin Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta, tuz ve toz şekeri ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün Unu azar azar ekleyerek tüm malzemeyi toparlayın Kulak memesi yumuşaklığında açarken sizi yormayacak bir hamur elde edin Üzerine nemli bir bez örttükten sonra 30 dakika kadar, oda sıcaklığında dinlendirin Mayalanan hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerinde, bir merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm kalınlığında açın Yuvarlak bir kalıp ya da su bardağı ağzı ile açtığınız hamurdan yuvarlak parçalar çıkartın Alışılagelmiş donut şeklini elde etmek için orta kısımlarını yuvarlak, küçük bir kapak yardımıyla alın Arta kalan hamurları tekrar bir araya toplayın Yeniden açın ve aynı işlemi tek tek uygulayın Hamur bitti Hazır olan donut hamurlarını, unlanmış tezgah ya da yağlı kağıt üzerinde tek sıra halinde son kez mayalanmaları için 10 dakika daha bekletin Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın Mayalanan hamurları aralarda sıkça ters çevirerek, yakmadan kızartın Nar gibi kızaran, iştahınız gibi kabarmış donutları fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına alın Bu esnada bitter ve beyaz kuvertür çikolatayı, ayrı ayrı kaplarda benmari usulü eritin Dinlenen donutların bir yüzünü erimiş çikolataya batırdıktan sonra servis tabağına alın Arzuya göre; ince çekilmiş fındık içi ve renkli şekerlemeler ile süsledikten sonra sevdiklerinizle kahve sohbeti eşliğinde paylaşın


 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt