
Konutta baklava yapmak isteyenler için Yuva Maya'nın katkılarıyla size enfes bir cevizli baklava tanımı sunuyoruz. Dileyenler görüntüyü izleyip de yapabilir. Cevizli baklava ile ilgili daha fazla tüyo için UZMANTV'yi izleyebilirsiniz:
- 6,5 su bardağı un (715gr)
- Yarım paket yaş maya (21gr)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt (120gr)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 çay bardağı su (100 ml)
- 1 çay bardağı süt (100 ml)
- 2 yemek kaşığı sirke (20 ml)
- 1 çay kaşığı tuz (4 gr)
- 1 çay bardağı şeker (100gr)
- 4,5 su bardağı öğütülmüş ceviz
- Şerbet için
- 5 su bardağı şeker (900gr)
- Yarım adet limon
- 5,5 su bardağı su (1100ml)
- 1,5 su bardağı nişasta (165gr)
- Yarım su bardağı sade yağ
- Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, ılık su, süt, sirke ve mayayı karıştırın.
- Akabinde un ve tuzu ekleyerek, homojen ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Elinizi yağlayıp hamuru yoğurmaya devam edin ve üzerini nemli bir bezle kapatarak, 30 dakika dinlendirin.
- Hamuru 30 eşit modüle bölüp yuvarladıktan sonra, 5 dakika dinlendirin.
- Hamur bezelerini servis tabağı büyüklüğünde açıp, hamurların ortalarına nişasta serperek üst üste koyun.
- Toplamda 3 küme olacak biçimde 10’arlı olarak gruplandırın.
- Kümelerin her birini merdane ile tepsi büyüklüğünde açın ve kat kat tepsiye yerleştirin.
- Kat ortalarına şeker ve öğütülmüş cevizi serpin.
- Küçük kareler formunda kesin ve üzeri için erittiğiniz margarini, hamurun her yerine gelecek biçimde dökün.
- Evvelce 170-180˚C’de ısıtılmış fırında, kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Şerbeti için şeker, su ve limon suyunu karıştırıp, kaynatın.
- Ilık şurubu, baklava ılıkken dökün.
- Soğuduktan sonra, servis yapın.
- İsteğe nazaran, baklavaların üstünü öğütülmüş cevizle süsleyebilirsiniz.