iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Ağlayan Kek Tarifi
Ağlamaklı Kek Tarifi
Araç Gereç : Kek hamuru için:
4 yumurta , 3 fincan şeker , 3 fincan un , 1,5 çorba kaşığı kakao , 2 çorba kaşığı süt , 1 paket kabartma tozu , Keki ıslatmak için 2 su bardağı süt
Orta Katın Beyaz Kreması için:
1 litre süt , 1 bardak un , 1 bardak şeker , 1 vanilya , 1 paket toz krem şanti
Çikolata sosu:
1 paket hazırlanmış çikolata sosu
25 su bardağı süt
Yapılışı : Önce derin bir çırpma kabında sırasıyla yumurta ve şekeri çırpın Un ve kakaoyu ek edip ardından sütü ve en son kabartma tozunu katıp kek hamurunuzu hazırlayın Kek hamuru ince bi kıvam olucak katı olmayacak Hamuru borcam tepsiye koyup 170 derecede 3035 dk pişirin Kek fırından çıktıktan sonra ılıkken 2 su bardağı soğuk sütü üstünde gezdirin
Kek pişerken beyaz kremanızı hazırlayıp soğumaya bırakın Krema için 1 litre soğuk sütü tencereye alıp, un ve şekeri ilave edin, kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema elde edince ocağın altını kapatıp, vanilya ve ardından toz kremşantiyi katıp mikserle çırpın Kremanız hazırlanmış
Çikolata sosunu paketin peşinde oysa tarife tarafından 25 su bardağı süt ile hazırlayın
Kek soğuduktan daha sonra evvelden yapmış olduğunuz soğuk beyaz kremayı kekin üstüne yayın Soğuk çikolata sosunu da beyaz kremanın üzerine yayıp buzdolabında dinlendirmeye bırakın servis yapacağınız süre çıkarıp üstünü toz hindistancevizi, file fındık ya da badem ile süsleyebilirsiniz *
Ağlamaklı Kek Tarifi
Araç Gereç : Kek hamuru için:
4 yumurta , 3 fincan şeker , 3 fincan un , 1,5 çorba kaşığı kakao , 2 çorba kaşığı süt , 1 paket kabartma tozu , Keki ıslatmak için 2 su bardağı süt
Orta Katın Beyaz Kreması için:
1 litre süt , 1 bardak un , 1 bardak şeker , 1 vanilya , 1 paket toz krem şanti
Çikolata sosu:
1 paket hazırlanmış çikolata sosu
25 su bardağı süt
Yapılışı : Önce derin bir çırpma kabında sırasıyla yumurta ve şekeri çırpın Un ve kakaoyu ek edip ardından sütü ve en son kabartma tozunu katıp kek hamurunuzu hazırlayın Kek hamuru ince bi kıvam olucak katı olmayacak Hamuru borcam tepsiye koyup 170 derecede 3035 dk pişirin Kek fırından çıktıktan sonra ılıkken 2 su bardağı soğuk sütü üstünde gezdirin
Kek pişerken beyaz kremanızı hazırlayıp soğumaya bırakın Krema için 1 litre soğuk sütü tencereye alıp, un ve şekeri ilave edin, kesintisiz karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema elde edince ocağın altını kapatıp, vanilya ve ardından toz kremşantiyi katıp mikserle çırpın Kremanız hazırlanmış
Çikolata sosunu paketin peşinde oysa tarife tarafından 25 su bardağı süt ile hazırlayın
Kek soğuduktan daha sonra evvelden yapmış olduğunuz soğuk beyaz kremayı kekin üstüne yayın Soğuk çikolata sosunu da beyaz kremanın üzerine yayıp buzdolabında dinlendirmeye bırakın servis yapacağınız süre çıkarıp üstünü toz hindistancevizi, file fındık ya da badem ile süsleyebilirsiniz *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.