iltasyazilim
FD Üye
Ev Yapımı Adana Şalgamı (Acılı Acısız) Tarifi İçin Malzemeler
*1 5 kilogram siyah havuç şalgamlık
*Yarım su bardağı bulgur
*1 çay bardağı nohut
*1 Kurutulmuş acı biber(acı isteyen için)
*4 tepeleme yemek kaşığı salamura tuz(tuzu kendi isteğinize göre ayarlayın içilebilir olsun)
*5 litrelik bidon
*Tülbent
*Yeteri kadar su
Ev Yapımı Adana Şalgamı (Acılı Acısız) Tarifi Yapılışı
1
*Şalgam suyu o kadar faydalı ki gönül rahatlığıyla içebilirsiniz
*Ev yapımı doğal olması lezzetine lezzet katacaktır
*Adanalı olunca şalgamsız hayat olmuyor
*Gelelim tarifimize;
*Öncelikle havuçları güzelce yıkayın
*Bıçakla hafif sıyırın yüzeyini (Elim kırmızı olur diyorsanız elen giyebilirsiniz)
*Uzunlamasına bölün ben dört beş parçaya böldüm
*Küçük bir tülbent parçasına nohutu ve bulguru koyup bağlayın bidonun dibine atın
*Sonra böldüğümüz havuçları bidonun içine atın
*Ayrı bir kapta suyu ve tuzu karıştırıp bidona ekleyin
*Acı yapmak isterseniz benim yazdan kurutulmuş acı süs biberim vardı birkaç parça ondan attım
*Şu an iki bidon şalgamım var biri acılı diğeri acısız olmak üzere
*Bidonun kapağını sıkıca kapatıp serin bir köşeye koyun
*1520 gün kapağını açmayın
*Kapağını açtığınızda içindeki tülbenti alın ve şalgam suyumuz hazırdır
*Afiyet olsun
*1 5 kilogram siyah havuç şalgamlık
*Yarım su bardağı bulgur
*1 çay bardağı nohut
*1 Kurutulmuş acı biber(acı isteyen için)
*4 tepeleme yemek kaşığı salamura tuz(tuzu kendi isteğinize göre ayarlayın içilebilir olsun)
*5 litrelik bidon
*Tülbent
*Yeteri kadar su
Ev Yapımı Adana Şalgamı (Acılı Acısız) Tarifi Yapılışı
1
*Şalgam suyu o kadar faydalı ki gönül rahatlığıyla içebilirsiniz
*Ev yapımı doğal olması lezzetine lezzet katacaktır
*Adanalı olunca şalgamsız hayat olmuyor
*Gelelim tarifimize;
*Öncelikle havuçları güzelce yıkayın
*Bıçakla hafif sıyırın yüzeyini (Elim kırmızı olur diyorsanız elen giyebilirsiniz)
*Uzunlamasına bölün ben dört beş parçaya böldüm
*Küçük bir tülbent parçasına nohutu ve bulguru koyup bağlayın bidonun dibine atın
*Sonra böldüğümüz havuçları bidonun içine atın
*Ayrı bir kapta suyu ve tuzu karıştırıp bidona ekleyin
*Acı yapmak isterseniz benim yazdan kurutulmuş acı süs biberim vardı birkaç parça ondan attım
*Şu an iki bidon şalgamım var biri acılı diğeri acısız olmak üzere
*Bidonun kapağını sıkıca kapatıp serin bir köşeye koyun
*1520 gün kapağını açmayın
*Kapağını açtığınızda içindeki tülbenti alın ve şalgam suyumuz hazırdır
*Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.