nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Ev Yapımı AcıTatlı Ketçap Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 kg domates
*6, 7 adet kırmızı kapya biber
*Acı isteyenler için 10 tane acı biber
*2 orta irtifa soğan
*2 diş sarımsak
*1 nehir kaşığı karabiber (tane karabiber)
*1 akarsu kaşığı kimyon
*1 dere bardağı sirke (üzüm)
*1 nehir bardağı istikrarsız yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı )
*2 tatlı kaşığı kaya tuzu
*2 yemek kaşığı şeker
*2 yemek yemek kaşığı salça (rengini koyulaştırıyor ve güzel bir aroma sağlıyor isterseniz koymayabilirsiniz)
*1 akarsu kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı tarçın (ağız tadı zevkinize göre ayarlayın)
*Defne yaprağı ve kişniş (evde olmadığı için ben kullanmadım böylede güzel oldu bulursanız ekleyebilirsiniz)
Konut Yapımı AcıTatlı Ketçap Tarifi Yapılışı
Domateslerin kabukları soyulur kocaman iri doğranır Biber, soğan, sarımsak da doğranır domateslerle birlikte tencereye alınır Kimyon ve karabiber eklenir kaynamaya başlayınca altı kısılır ve sebzeler eriyinceye dek pişirilir Soğumaya bırakılır Soğuduktan daha sonra robottan ya da blendırdan geçirilir Tel süzgeçten süzülür ve her yerde tencereye alınır (Ben çift bıçaklı robottan geçirdiğim için süzmedim)
Bu aşamada salça, akıcı yağ, sirke, kaya tuzu, şeker ve tarçın eklenir Yeniden kaynatılır Suyunu çekip malzemeler özleşinceye kadar kaynatılır Ketçap gözenek gözenek olup etrafa sıçramaya başlayınca olmuş demektir Sıcak bir şekilde kavanozlara doldurulur kapağı kapatılır, zıt çevrilir, bir gece böyle bekletilir vakumlaması sağlanır Güneş görmeyen serin bir yerde hava almadığı sürece bir yılı aşkın süre saklanabilir Açtıktan daha sonra buzdolabına kaldırılır
Not: Ben uzun süre kullanacağım için nişasta koymadım Sulanma yapıyor Hemencecik kullanıp bir haftada tüketirim diyorsanız bir yemek yemek kaşığı nişasta da ekleyebilirsiniz Daha katımsı akıcı bir kıvam veriyor
Afiyet olsun
*1, 5 kg domates
*6, 7 adet kırmızı kapya biber
*Acı isteyenler için 10 tane acı biber
*2 orta irtifa soğan
*2 diş sarımsak
*1 nehir kaşığı karabiber (tane karabiber)
*1 akarsu kaşığı kimyon
*1 dere bardağı sirke (üzüm)
*1 nehir bardağı istikrarsız yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı )
*2 tatlı kaşığı kaya tuzu
*2 yemek kaşığı şeker
*2 yemek yemek kaşığı salça (rengini koyulaştırıyor ve güzel bir aroma sağlıyor isterseniz koymayabilirsiniz)
*1 akarsu kaşığı ya da 1 tatlı kaşığı tarçın (ağız tadı zevkinize göre ayarlayın)
*Defne yaprağı ve kişniş (evde olmadığı için ben kullanmadım böylede güzel oldu bulursanız ekleyebilirsiniz)
Konut Yapımı AcıTatlı Ketçap Tarifi Yapılışı
Domateslerin kabukları soyulur kocaman iri doğranır Biber, soğan, sarımsak da doğranır domateslerle birlikte tencereye alınır Kimyon ve karabiber eklenir kaynamaya başlayınca altı kısılır ve sebzeler eriyinceye dek pişirilir Soğumaya bırakılır Soğuduktan daha sonra robottan ya da blendırdan geçirilir Tel süzgeçten süzülür ve her yerde tencereye alınır (Ben çift bıçaklı robottan geçirdiğim için süzmedim)
Bu aşamada salça, akıcı yağ, sirke, kaya tuzu, şeker ve tarçın eklenir Yeniden kaynatılır Suyunu çekip malzemeler özleşinceye kadar kaynatılır Ketçap gözenek gözenek olup etrafa sıçramaya başlayınca olmuş demektir Sıcak bir şekilde kavanozlara doldurulur kapağı kapatılır, zıt çevrilir, bir gece böyle bekletilir vakumlaması sağlanır Güneş görmeyen serin bir yerde hava almadığı sürece bir yılı aşkın süre saklanabilir Açtıktan daha sonra buzdolabına kaldırılır
Not: Ben uzun süre kullanacağım için nişasta koymadım Sulanma yapıyor Hemencecik kullanıp bir haftada tüketirim diyorsanız bir yemek yemek kaşığı nişasta da ekleyebilirsiniz Daha katımsı akıcı bir kıvam veriyor
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.