Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev yapımı 5 cheesecake tarifi

Ev yapımı 5 cheesecake tarifi
0
135

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73

Cheesecake yiyenler adeta bağımlısı oluyor. Birinci başta peynirli tatlı mı olur diye düşündürüyor kişisi. Fakat yedikten sonra tadı damağımızda kaldığı aşikar. Her mekanda satılmaya başlandı artık. Ancak her tarafın cheesecake’i şık olmuyor. Kimi mekanlar dünden kalma cheesecakeleri satıyor ve buda hevesle sipariş verdiğimiz tatlının, hayal kırıklığına dönüşmesine tanıklık etmek zorunda bırakıyor bizi. Bu yüzden sizlere konut prodüksiyonu 5 cheesecake tanımı vermeye karar verdik. İstediğiniz devir yapacağınız bu pratik ve birbirinden lezzetli tanımlarla, taze cheesecakeler yiyebilirsiniz.

Limonlu Cheesecake Tanımı


ev-yapımı-5-cheesecake-tarifi-limonlu.jpeg

En çok tercih edilen cheesecakelerin başında gelir.

Materyaller:
  • 700 gr. labne peynir.
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı un
Tabanı İçin:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 125 gr. tereyağı
Sosu İçin:
  • 1 limonun suyu
  • 1 portakalın suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:

Burçak bisküvileri evvel rondodan geçirin. Erimiş tereyağın içine atıp, şıkça yoğurup yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kek kabının dibine yerleştirin. Kreması için ise; krema ve şekeri mikserle çırpın. Akabinde krema, un, nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yumurtaları da ekleyip şıkça karıştırdıktan sonra dolaba kaldırdığınız burçak pasta tabanının üstüne kremayı dökün. Fırın tepsilerinden birine 3 bardak su koyup içine kelepçeli kalıbı yerleştirip evvelden 180 radde ısıtılmış fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra yarım saat kadar içinde cheesecakei dinlendirin. Bu arada limon sosa geçin. Limon suyunu, portakal suyunu bir bardağa boşaltın ve 1,5 su bardağa tamamlamak için üstüne su ek edin. Akabinde tüm sos materyalini bir tavaya alın ve karıştırarak pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra sosu üstüne dökün. Buzdolabında 1 gün bekletin.

Balkabaklı Cheesecake Tanımı

ev-yapımı-5-cheesecake-tarifi-balkabaklı.png

Farklı tatlar için, balkabaklı cheesecake tanımını sunmaktan onur duyarız.

Gereçler:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gr. tereyağı
Arası İçin:
  • 400 gr. labne peynir
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 adet yumurta
Sosu İçin:
  • Kabak tatlısı
  • Ceviz ve tarçın
Hazırlanışı:

Öncelikle tereyağını eritip ezilmiş burçak bisküvilerle bir şık harmanlayın ve her tarafını folyoyla kapladığınız kelepçeli kalıbın tabanına sıkıca yayın ve dolaba kaldırın. Bu sırada labne peyniri ve şekeri mikserle çırpın. Akabinde kremayı da ek edip biraz çırptıktan sonra un, nişasta ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Son olarak yumurtaları da tek tek karışıma ek edip uygunca çırpın ve kalıba tüm karışımı dökün. Fırın tepsisine biraz su koyup üstüne cheesecakeinizi yerleştirin ve evvelden 180 nokta ısıtılmış fırında 30 40 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra püre haline gelmiş balkabağı tatlısını üstüne yayın, ceviz ve tarçınla süsleyin.

Frambuazlı Cheesecake Tanımı

ev-yapımı-5-cheesecake-tarifi-frambuazlı.jpg

Frambuazdan vazgeçemeyenler için en iyi cheesecake.

Materyaller:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 125 gr. tereyağı
Kreması İçin:
  • 700 gr. labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı un
Sosu İçin:
  • 1 su bardağı frambuaz
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:

Yulaflı burçak bisküvileri rondodan geçirip erimiş tereyağıyla yeterlice yoğurup yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli kek kalıbının dibine yayın. Bu arada kelepçeli kalıbın yanlarını da folyoyla kaplarsanız cheesecake daha kolay kalıp olur ve yapışmaz. Kremasına geçecek olursak öncelikle krema ve şekeri mikserle çırpın akabinde kremayı, nişastayı, vanilyayı ve unu da ek edip çırpmaya devam edin. Yumurtaları da ekleyip karıştırdıktan sonra dolaba kaldırdığınız pasta tabanının üstüne kremayı dökün. Fırın tepsilerinden birine 3 bardak su koyup içine kelepçeli kek kalıbını yerleştirip evvelden 175 kademe ısıtılmış fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra yarım saat kadar içinden çıkarmadan cheesecakeinizi dinlendirin. Frambuazları rondodan geçirip içine nişastayı, şekeri ve suyu ekleyin. Tüm sos gerecini bir tavaya alın ve karıştırarak pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra sosu üstüne dökün. Buzdolabında 1 gece bekletin

Vişneli Cheesecake Tanımı

ev-yapımı-5-cheesecake-tarifi-vişneli.jpg

Hafif mayhoş tatları sevenler için vazgeçilmez lezzet.

Gereçler:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 125 gr. tereyağı
Arası İçin:
  • 400 gr. labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı un
Sosu İçin:
  • 3 su bardağı vişne
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı:

Büsküvileri şıkça ezip erittiğiniz tereyağıyla karıştırın ve folyoyla her bölgesini kapladığınız kelepçeli kek kalıbının içine sıkıca yerleştirin. Farklı bir kapta labne peynirini ve şekeri mikserle karıştırın. Akabinde öncelikle un, vanilya ve nişastayı sonrasında da tek tek yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Elde ettiğiniz kremayı kalıba bisküvilerin üstüne dökün ve tezgaha boşluk kalmaması için birkaç kez vurun. Su koyduğunuz tepsiyi fırına yerleştirin ve cheesecakenizi de bu fırında 30- 40 dakika kadar pişirin. Bu sırada vişneleri rondodan geçirin ve nişastayla pişirip, cheesecakein üstüne dökün. 1 gece dolapta bekletin.

Çikolatalı Cheesecake Tanımı

ev-yapımı-5-cheesecake-tarifi-çikolatalı.jpg

Klasik tatlardan vazgeçmem diyenler için.

Gereçler:
  • 700 gr. labne peynir
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket likit krema
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
Tabanı İçin:
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı fındık
Sosu İçin:
  • 200 ml likit krema
  • 150 gr. sütlü çikolata
  • 125 gr. tereyağı
Hazırlanışı:

Kelepçeli kalıbınızı alüminyum folyo ile kaplayın. Tabanı için bisküvileri, fındığı ve erimiş tereyağı rondodadan çekin. Sıkıca kalıbın altına yerleştirip kremaya geçin. Evvel şeker ve labneyi mikserle çırpıp farklı bir kapta çırptığınız yumurtaları da ekleyip çırpmaya devam edin. Akabinde tüm krema gereçlerini ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırdıktan sonra kalıba dökün. Tepsinin ortasına kalıbı koyun ve 1-2 parmak olacak halde tepsiyi suyla doldurup fırına koyun. 40-50 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın. Bu sırada bir kapta çikolata ve tereyağı eriyene kadar kremayla karıştırın. Ilık cheesecakein üstüne sosu da boşaltın ve dolaba kaldırın.  

Yüksek Topuklar ziyaretçilerine şahsi tüm
 
858,505Konular
982,781Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt