
Konut Metodu Nefis Pizza Tanımı İçin Materyaller
Pizza hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 paket toz maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 4,5 su bardağı un ( un ölçüye markaya nazaran farklılık gösterebilir )
- 1 su bardağı domates püresi
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak ( ezilmiş )
- 3-4 kısım taze kekik
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 10 adet dilimlenmiş mantar
- 12 dilim sucuk
- 3 adet dilimlenmiş sosis
- 1 adet konserve mısır
- Yarım çay bardağı ayıklanmış zeytin
Konut Yöntemi Nefis Pizza Tanımı Yapılışı
- Ilık süt maya ve toz şekeri yoğurma kabına ek edip karıştırıyoruz.
- Akabinde tuzun ve 2 adet yumurta sarısını ek edip ele yapışmayan hoş yumuşacık bir hamur yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru dinlendirmeye alıp yarım saat mayalandırıyoruz.
- Bu ortada pizzamız için gereçlerimizi doğruyoruz.
- Yarım saat mayalanan hamurumuzu tepsimize yayıyoruz.
- Sos gereçlerini karıştırıyoruz.
- Üzerine domates sosumuzu sürüyoruz ,rendelediğimiz kaşarın yarısını sosun üzerine ek ediyoruz ve doğramış olduğumuz bütün materyalleri üzerine diziyoruz.
- 10 dakika kadar fırında pişiriyoruz daha sonra fırından çıkartıp kalan kaşarı üzeni ek edip 5-6 dakika daha pişiriyoruz servise hazır.