
Mesken Yolu Adana Kebabı Tanımı İçin Gereçler
- 500 gram kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 su bardağı ekmek kırığı yahut galeta unu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 4 adet küçük patates
- 3 – 4 adet sarımsak
- 2-3 modül karnabahar (Tercihe göre)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Konut Yöntemi Adana Kebabı Tanımı Yapılışı
- Tüm kıymalık gereçleri bir kaba alıp en az 10 dakika yoğuralım.
- Dinlenmesi için 2 saat buzdolabında bekletelim.
- Daha sonra kıymamızı tahta yada demir şişlere dizelim.
- Patatesleri elma dilim doğrayalım.
- Soğanları soyup ortadan ikiye keselim.
- Sarımsakları soyalım.
- Karnabaharlar yıkayıp ikiye bölelim.
- Patates, soğan, sarımsak ve karnabaharı bir kaba alalım.
- Üstüne yarım çay bardağı yağ 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve bir tatlı kaşığı kekik atalım ve harmanlayalım.
- Tüm gereçleri yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim ve 200 derecede pişirelim. Dilerseniz sayfamdan lavaş tanımına bakıp lavaşla servis edebilirsiniz afiyet olsun ????.