Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Tipi Kumru Yada Yengen Sandviç

Ev Tipi Kumru Yada Yengen Sandviç

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Ev Tipi Kumru Yada Yengen Sandviç Tarifi İçin Malzemeler

*Bir kişilik miktar



*Yarım ekmek
*1 adet sosis
*3 adet salam
*56 dilim sucuk
*4 dilim *kaşar peyniri
*23 dilim domates
*Ekmeklere sürmek için oda ısısında tereyağ
*Arzunuza göre ketçap, mayonez, salatalık ya da cin biber turşusu
*Tava ve tost makinası

Hazırlnışı
*
Merhabalar
Sucuk,salam ve sosis yiyenlerden iseniz bunları yemek sizin için sorun değilse sizlerle bugün lezzetli ev tipi kumru yada yengen *sandviç yapalım mı? bu sandviç günün her vakti yenilebilir sandviç bir öğün yerine geçebilecek doyuruculuk daakşam yemeğiniz yoksa hemen hazırlanabilen bu sandviç bazen sizin kurtarıcınız olacak…)))

1
*Sucukları halka halka doğrayın sosisi ortadan kesin ve ince şeritler halinde *ince ince doğrayın…( jülyen doğrama)
*Teflon tavanıza biraz tereyağ ekleyin yağ eriyince içine sosis,salam ve sucukları ekleyerek orta ateşte güzelce malzemeleri önlü arkalı *kızartın ızgara yapınbunlar olurken siz;
*Ekmeğinizi *ortadan iki ye bölün ocak üstü tost makinesin de *yada evinizde olan tost makinesin de ekmeğinizi hafifçe kızartın
*Ekmekler hafif *kızardı şimdi ekmeklerin üstüne bolca *erimiş tereyağ sürün…
*Yağ sürdünüz sıcak ekmekte yağ hemen erimiş olmalı şimdi ekmekler*bu haldeyken ekmeklerin her ikisinin de üstüne 2*şer*dilim *kaşar peyniri koyun ve tost makinenizin *ağzını hafif aralık bırakarak yada hızlıca basıp hemen kaldırarak ( çok bekletmeden) kaşarları ekmeklerin üstünde güzelce eritin bu şekilde ekmekleri yakmadan *kaşarların ekmeklerin üzerinde erimesini sağlayın…
*Ekmeğiniz *hazır*bu arada*tavada ki malzeme de güzelce kızardı onlar da hazır
*Şimdi *kaşarı erimiş ekmeğin üstüne sırayla *( ekmeğin alt bölümüne) kızarmış *salamları dizin ,salamların üstüne sosisleri dizin ,sosislerin üstüne de sucukları dizinsucukların *üstüne de *2 ince dilim domates koyundomatesi koyduktan sonra *sandviçinizin üstünü kaşarı erimiş diğer ekmek ile kapatın *( ekmeğin üst bölümünü)…*sandviçiniz *hazır…
*Orijinal Kumru ya her ne kadar ketçap mayonez eklenmese de arzu eden sandviçine domatesi eklemeden * hemen önce *dilimlenmiş salatalık turşusu ,ketçap ve mayonez de ekleyebilirsandviçin üstüne en son domatesi koyar ve sandviçini tamamlayabilir böylelikle kumru olur size yengen )))… … bu ek malzemeleri eklemek *kişinin tercihine *kalmış…
*Sandviçinizi hiç ama hiç bekletmeden çıtır çıtır, sıcak sıcak *afiyetle *yiyin…

Ben yanına portakal suyu sıktım ama bu sandviç daha çok ayranla tüketiliyor… içecek tipi *sizin tercihinize kalmış…
Sandviçi tabağa alınca isteyen sandviçin yanında salatalık turşusu, cin biber turşusu da ikram edebilir…
*
Afiyetler olsun…
Bu sandviç aslın da daha küçük boyutta susamlı gerçek kumru ekmeği ile yapılıyor ama ne yazık ki ben*yaşadığım bölgede*o ekmeklerden *bulamadım bu nedenle sandviçi evde olan ekmekle yaptımsiz de bulamazsanız *uzun yada yuvarlak sandviç ekmeklerine,ciabatta ekmeğine yada benim gibi normal ekmeğe de yapabilirsiniztercih sizin…
Her ne kadar evde yaptığımız kumru sandviç de nohut mayasından yapılmış susamlı ekmek,kömür ateşinde pişirilen is tadı olan malzemeler ve o bölgeye özgü sayas peynirini kullanamasak ve kumrumuz bu işin pirlerinden biri olan “Kumrucu Şevki nin lezzetini *yakalayamasa da inanın bana *bu da idare eder *bu halk tipi,ev tipi *kumru ile yengen arası sandviç………
Sucukcular,sosisciler )))) tarifi *Pazar günü *akşam üstü karnınız hafif acıkınca bir *deneyin bakalım beğenecek misiniz?
Benin bildiğim,
Kumru sandviç :Şekli kumru gövdesini andıran nohut mayası ile yapılmış az tuzlu *susamlı kumru ekmeğinin *arasına sayas peyniri,kömür ateşinde pişirilen sosis,sucuk,salam ile yapılır üstüne ince domates dilimleri eklenir…mayonez ketçap eklenmez…
Yengen : Kumru ekmeğinin arasına kömür ateşinde pişirilmiş sosis,sucuk,erimiş kaşar peyniri ve turşu dilimleri konularak üstüne de mayonez ketçap eklenerek yapılan bir çeşit sandviçtir…
Ben ölçüyü 1 kişilik verdim miktarları kişi sayısına göre siz arttırabilirsiniz…
Hoşça kalın
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt