nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 37
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Ev Tarhanası Tarifi İçin Malzemeler
*2, 5 kilo kırmızı biber
*5 adet domates
*1 kilo soğan
*1 demet maydanoz
*Yarım kilo haşlanmış nohut
*750 gr süzme yoğurt
*45 kg un (Miktara göre değişken)
*Tuz
Ev Tarhanası Tarifi Yapılışı Biberi, domatesi ve soğanı büyükçe 23 parçaya bölüp bir tencereye yerleştirin En üstüne maydanozu tüm şekilde koyun 1 akarsu bardağı su ekleyerek kısık ateşte sebzelerin tümü yumuşayıncaya dek pişirin Maydanozu alın Ilıyana değin soğutun Sebzelerin kendi suyu çıkacaktır Güzelce süzgeçte sebzeleri süzün Suyunu dilerseniz sonradan çorbalarınızda ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz Sebzeleri ve haşlanmış nohutları mutfak robotundan dürüstçe çekin Tarhana yapacağınız büyük tencerenize aktarın Üzerine tuzunu (kendinize kadar ayarlayabilirsiniz) süzme yoğurdu ekleyin ve uygunca karıştırın Unu da gitgide ekleyin ve elinizle bir yandan yoğurun Ele yapışan aynı zamanda katı bir hamur elde ettikten sonradan üzerini örtü ile örtün Günde 35 kere kaşık yardımı ile karıştırın 15 gün beklettikten sonra temiz bir örtünün veya yağlı kağıdın üstüne bir bir ince bir şekilde dağıtın 2 3 gün her tarafında zıt düz ederek tarhanayı kurutun Adamakıllı kuruyan tarhanayı dilerseniz elekten dilerseniz mutfak robotundan çekerek toz haline getirebilirsiniz Çoktan sağlık durumu olsun
*2, 5 kilo kırmızı biber
*5 adet domates
*1 kilo soğan
*1 demet maydanoz
*Yarım kilo haşlanmış nohut
*750 gr süzme yoğurt
*45 kg un (Miktara göre değişken)
*Tuz
Ev Tarhanası Tarifi Yapılışı Biberi, domatesi ve soğanı büyükçe 23 parçaya bölüp bir tencereye yerleştirin En üstüne maydanozu tüm şekilde koyun 1 akarsu bardağı su ekleyerek kısık ateşte sebzelerin tümü yumuşayıncaya dek pişirin Maydanozu alın Ilıyana değin soğutun Sebzelerin kendi suyu çıkacaktır Güzelce süzgeçte sebzeleri süzün Suyunu dilerseniz sonradan çorbalarınızda ve yemeklerinizde kullanabilirsiniz Sebzeleri ve haşlanmış nohutları mutfak robotundan dürüstçe çekin Tarhana yapacağınız büyük tencerenize aktarın Üzerine tuzunu (kendinize kadar ayarlayabilirsiniz) süzme yoğurdu ekleyin ve uygunca karıştırın Unu da gitgide ekleyin ve elinizle bir yandan yoğurun Ele yapışan aynı zamanda katı bir hamur elde ettikten sonradan üzerini örtü ile örtün Günde 35 kere kaşık yardımı ile karıştırın 15 gün beklettikten sonra temiz bir örtünün veya yağlı kağıdın üstüne bir bir ince bir şekilde dağıtın 2 3 gün her tarafında zıt düz ederek tarhanayı kurutun Adamakıllı kuruyan tarhanayı dilerseniz elekten dilerseniz mutfak robotundan çekerek toz haline getirebilirsiniz Çoktan sağlık durumu olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.