Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ev Tarhanası Yapımı

Ev Tarhanası Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Ev Tarhanası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*1 kilo domates
*1 kilo soğan
*1 kilo kırmızı salçalık biber
*İsteğe bağlı yarım kilo yeşil acı biber
*Yarım kilo nohut(bir gece önceden suya koyulacak)
*Bir demet maydanoz
*Bir demet nane
*1 kilo yoğurt süzme (süzme bulamazsanız normal kutu yoğurdu yarım saat süzgeçte bekletip suyunu süzün İnce süzgeçte )
*45 tane diş sarımsak
*2 çorba kaşığı iri tuz
*4, 5 kilo un
*1 su bardağı su
*1 paket 42 gram maya

Ev Tarhanası Yapımı Tarifi Yapılışı Nohutunuzu bir gece önceden ısladınız Sabah önce nohutunuzu yumuşayana kadar pişirin Düdüklüde 45 dk pişirebilirsiniz*Beş kiloluk tencereye önce domateslerinizi kabuklarını soyun büyükçe doğrayın Ardından kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip yıkadıktan sonra onları da domateslerin üzerine doğrayın Soğanları da temizleyip dörde bölerek üzerlerine koyun En üste kalın saplarını temizleyip yıkadığınız maydanozları, nane yapraklarını ve sarımsakları da koyun bir su bardağı suyu da ekleyerek ocağa koyun Kapağını kapatıp suyunu salıp yumuşamalarını sağlayın Kapağını açıp suyunu biraz çekip malzemeleriniz blendırda vurulacak kıvama gelene kadar yaklaşık 15 dk pişirin ve altını kapatıp önce fazla olan suyunu süzün dibinde az kalsın Sonra iki kaşık iri tuzu sebzelerinizin üzerine atin Pişen nohutları da üzerine dokun
El blendırında iyice püre olana kadar vurun Ilımasını bekleyin Ilınınca süzgeçte elinizle iyice ezerek biraz daha inceltin Süzgeçten geçirdiğiniz karışıma yoğurdunuzu ekleyin Mayayı da elinizle parçalayıp karıştırın Yavaş yavaş unu da ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde edin Hamurunuzun güzel olması için çok iyi yoğurmanız gerek kıvam aldıktan sonra bir 58 dk daha yoğurun En son hamurunuzun üzerine un serpip bir bezin üzerinde sıcak olacak şekilde üzerini de örtün ve yarım saatte bir kontrol edin ve çok kabardıysa yoğurun ve tekrar üzerine un serpiştirin Şişmesi yavaşladıkça kontrol sürenizi 34 saatte bir yaparsınız Zaten ilk 6 7 saat kabarıyor sonra yavaşlıyor En az 3 günde ekşiyor zaten Günde iki kere sabah aksam yoğurun İsterseniz havalar çok sıcak değilse 5 günde bekletebilirsiniz İçinde maya olduğu için fazlasına gerek yok Ekşi kokusu çıkıyor zaten
Ben cuma günü yaptım Salı günü sabah serdim Bezin üzerine serdiğim yağılı kağıtlara elimle unlayarak açarak dizdim akşamına ufaladım Eğer elinizle ufaladığınızla parçalanıyorsa hemen blendırınız varsa çekin un haline getirin çok sertleşti blendır parçalamıyor bir iki çorba kaşığı su ekleyin parçalanır Un halinde iki gün kurutun güneşte yapma imkanı varsa daha çabuk kuruyor Yoksa 34 günde kuruyor Blendırım yok diyorsanız ince delikli eski metal süzgeçlerde elinizle ezerek elerseniz de oluyor Bu tarifle kaç kilo tarhana çıktığını daha sonra paylaşacağım
Ekşi ve maya kokusu kuruyunca gidiyor Çok ta zor değil gözünüz korkmasın Kışın afiyetle gönül rahatlığıyla yiyin

858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt