Ev Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
- Su
- Aldığı kadar un
- 125 gram kıyma
- 3 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
Ev Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu ılık su ile yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra hamurumuz mayalanırken bizde birinci evvel kıyma ve sıvı yağımızı bir tavada kavuruyoruz .
- 3 adet soğanlarımızı da yemeklik doğrayıp ekliyoruz.
- Daha sonra baharatlarını ve salçasını da ekledikten sonra altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu pide biçiminde elimizle uzatarak açıyoruz ve harcımızı içerisine seriyoruz ve üstten kapatıyoruz.
- 200 derecede ısınmış fırınımızda 40 dakika kadar pişiriyoruz.
- Fırınımızdan çıktıktan sonra çabucak yağlıyoruz ve üzerini bir bez yardımıyla 10 dakika kadar kapatıyoruz. Afiyet olsun.