iltasyazilim
FD Üye
Ev Mantısı (Buzdolabına Atanlara ) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*2*kilo un
*4 yumurta
*Tuz
*Biraz su hamuru toplayacak şekilde
Köftesi için;
*3*kilo kıyma
*Kekik
*Kimyon
*Pul biber
*Kırmızı biber
*8 adet kuru soğan
*1*demetten biraz az maydanoz
*Tuz
Ev Mantısı (Buzdolabına Atanlara ) Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu söylediğim malzemeler ile yapıyoruz hamur biraz sert oluyor ama mantı hamurunun marifeti yoğurmakta benim gücüm yetmediği için eşimden yardım alıyorum bu konuda hamuru yaptıktan sonra 6 topa ayırıyoruz tepsiye koyup üzerine nemli bez seriyoruz ki hamurumuz kurumasın daha sonra kıyma ile saydığım malzemeleri karıştırıyoruz ondan sonra hamurdan bir top alıp merdane yardımıyla acıyoruz ince bir yufka olacak ardından bıçakla kare kare kesiyoruz resimde fark ederseniz ben biraz iri kestim çünkü mantıyı büyük bol kıymalı seviyoruz biz kestiğimiz karelere kıymaları yerleştiriyoruz daha sonra sağ ve sol elinizin baş ve işaret parmakları ile kareleri uçlarından tutup kıymayı kapatacak şekilde uçlarını birleştiriyoruz tepede, ilk yumak bitince mantıları biraz unlayıp buzluğun bir çekmesini tamamen boşaltıp içine yağlı kağıt serip mantıları içine boşaltıyoruz ki içinde mantılarımız kurusun aynı şekilde diğer yumakları da yapıyoruz buzluğa koydukça karıştırıyoruz ki mantılar yapışmasın bütün yumaklar bitince mantıdan istediğiniz kadar çıkartıp hemen beş dakika haşlayıp yoğurtlayıp yiyebilirsiniz geri kalan mantılar iki üç saat daha buzlukta kalsın iyice kuruduktan sonra bir kaseyi iki sefer doldurup buzdolabı poşetine koyun 12 paket çıkıyor daha sonra poşetlerinizi buzdolabında saklayın ani bir misafirde ya da canınız çektiğinde hemen çıkartıp yapabilirsiniz biz genelde arkadaşlarla toplanıp toplu şekilde yapıyoruz daha eğlenceli oluyor ve çabuk bitiyor
*2*kilo un
*4 yumurta
*Tuz
*Biraz su hamuru toplayacak şekilde
Köftesi için;
*3*kilo kıyma
*Kekik
*Kimyon
*Pul biber
*Kırmızı biber
*8 adet kuru soğan
*1*demetten biraz az maydanoz
*Tuz
Ev Mantısı (Buzdolabına Atanlara ) Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu söylediğim malzemeler ile yapıyoruz hamur biraz sert oluyor ama mantı hamurunun marifeti yoğurmakta benim gücüm yetmediği için eşimden yardım alıyorum bu konuda hamuru yaptıktan sonra 6 topa ayırıyoruz tepsiye koyup üzerine nemli bez seriyoruz ki hamurumuz kurumasın daha sonra kıyma ile saydığım malzemeleri karıştırıyoruz ondan sonra hamurdan bir top alıp merdane yardımıyla acıyoruz ince bir yufka olacak ardından bıçakla kare kare kesiyoruz resimde fark ederseniz ben biraz iri kestim çünkü mantıyı büyük bol kıymalı seviyoruz biz kestiğimiz karelere kıymaları yerleştiriyoruz daha sonra sağ ve sol elinizin baş ve işaret parmakları ile kareleri uçlarından tutup kıymayı kapatacak şekilde uçlarını birleştiriyoruz tepede, ilk yumak bitince mantıları biraz unlayıp buzluğun bir çekmesini tamamen boşaltıp içine yağlı kağıt serip mantıları içine boşaltıyoruz ki içinde mantılarımız kurusun aynı şekilde diğer yumakları da yapıyoruz buzluğa koydukça karıştırıyoruz ki mantılar yapışmasın bütün yumaklar bitince mantıdan istediğiniz kadar çıkartıp hemen beş dakika haşlayıp yoğurtlayıp yiyebilirsiniz geri kalan mantılar iki üç saat daha buzlukta kalsın iyice kuruduktan sonra bir kaseyi iki sefer doldurup buzdolabı poşetine koyun 12 paket çıkıyor daha sonra poşetlerinizi buzdolabında saklayın ani bir misafirde ya da canınız çektiğinde hemen çıkartıp yapabilirsiniz biz genelde arkadaşlarla toplanıp toplu şekilde yapıyoruz daha eğlenceli oluyor ve çabuk bitiyor