Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ev Hanımlığı Artık Diplomalı Olacakmış

Ev Hanımlığı Artık Diplomalı Olacakmış
0
77

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Ev hanımlığı artık diplomalı olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, “konut hanımlığıönı bundan böyle diplomalı hale getiriyor Ev işleri işlerini yapacak elemanların yetiştirilmesi nedeniyle Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü bünyesinde “Ev ve Aile Hizmetleriö bölümü açıldı Buradan yetişen “ev hanımlarıö ayrıca ev işlerini daha nitelikli ve bilimsel yapacak, hem ellerindeki belgelerle kolaylıkla iş bulabilecek, keza de istemeleri halinde üniversiteye gidebilecekler

Ulusal Eğitim Bakanlığı, her alanda diplomalı profesyonel elemanların yetiştirilmesi amacıyla yeni çalışmaları uygulamaya koymaya devam ediyor Bakanlığın son uygulaması ise “ev hanımlığınıö diplomalı yerine getirmek oldu Bakanlık Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, ev işlerini yapacak elemanların yetiştirilmesi nedeniyle “Konut ve Aile Hizmetleriö bölümünü hizmete soktu Buradan yetişen elemanlar ellerindeki belgelerle ayrıca piyasada kolaylıkla iş bulabilirken, istemeleri durumunda ise üniversite eğitimlerini sürdürebilecekler

EV HANIMLARI ARTIK TÜM EV İŞLERİNİ KENDİ BAŞINA YAPABİLECEK

Kız Iş Liseleri ’nde yeni açılan “Ev ve Aile Hizmetleriö bölümüne ilk öğrenciler de kaydedildi MEB Talim ve Nezaket Kurulu Başkanlığı kadar bu bölümler için hazırlanan müfredatta “Konut Sorumlusuö ve “Konut Yöneticisiö olacağı belirtildi Bu bölümlerden mezun olanlar, “Bütün konut işlerini kendi başına yürütme data ve becerisine sahip nitelikli kişiö olacak

Ev sorumlusu ve konut yöneticisi elde etmek isteyenlerin, konut ve aile ile ilgili konulara alaka duyan, pak, tedbirli, sorumlu, zaman ve enerjiyi değerlendirebilen, problemleri kendi başına çözebilen, bir işi planlama ve uygulama yeteneğine sahip, güvenilir, iş güvenliğine dikkat eden, afiyet problemi olmayan bireyler olması gerekiyor iş saati sınırlaması olmadığı kayıtlı ev yöneticilerinin, egzersiz sırasında tedbirli olmadıkları takdirde yanma, kayma, düşme, kesilmeler, elektrik çarpmaları ve hava gazı, doğal gaz zehirlenmeleri gibi kazalarla karşılaşabileceği uyarısı yapıldı

ÖSS ’DE ILAVE PUAN ŞANSI

Ayrıca, Ev Sorumlusu ve Konut Yöneticisi olacak mezunlar, tatil köyü, otel, motel, konuk evi, gibi konaklama hizmeti veren kuruluşlarda da çalışabilecek Mezunlar “Aile Ekonomisi ve Gıda Öğretmenliğiö, “Aile ve Alıcı Bilimleri Eğitimiö ve “Sosyal Hizmetlerö bölümlerini seçmeleri halinde de ÖSS ’de ilave puan alabilecekler Mezunlar keza “Konut Ekonomisi Yüksekokuluö ve “Sosyal Hizmetler Yüksekokuluöna sınavsız geçiş yapabilecek

KONUT DÜZENİ EĞİTİM GÖRECEKLER

“Konut ve Aile Hizmetleriö tanıtım modülüne tarafından ev yöneticisi olarak yetiştirilecek öğrencilere 4 sene boyunca, kişisel bakım yapmak, iş ve meslek güvenliği önlemlerini almak, çalışma programı yapmak, konut almakiralama, taşınma ve düzenleme işlerini yürütmek gibi dersler verilecek Keza ders programında, kapı ve pencere, mobilya, aksesuar temizliğinin yanı sıra bulaşıkları yıkama, temiz mutfak araçlarını yerleştirme, mutfak dolaplarının temizliğini gerçekleştirmek, mutfak ve banyo çöp atımını yapma, banyo temizliğini gerçekleştirmek gibi dersler de yer alacak *

858,500Konular
982,369Mesajlar
32,972Kullanıcılar
estergon37Son üye
Üst Alt