Ev Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3,5 su bardağı un
Ev Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, şeker ve ılık suyumuzu derin bir kapta karıştıralım ve 10 dakika mayalanması için üzerine streç çekelim.
- Hafif mayalanan karışımımıza yoğurt ve tuzumuzu ekleyelim. Unumuzu denetimli biçimde ekleyerek yoğuralım.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerine streç çekelim ve pak bir bezle kapatalım. 1 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru 4 e bölelim. Yuvarlak hal verelim ve üzerine keskin bir bıçakla kesik atalım.
- Hamurlarımızın üzerine un serpelim.
- 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyetler olsun????.