iltasyazilim
FD Üye
Ev Bazlaması Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım paket yaş maya
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı su
*Un
Ev Bazlaması Tarifi Yapılışı Yaş mayayı yoğurma kabımıza alıp üzerine*toz şeker döküp, ılık sütü de ekleyip bir süre mayanın erimesini bekliyoruz *Tuz ve 1 çay bardağı kadar su döküp yavaş yavaş unumuzu ilave ediyor ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz 12 saat kabarmasını bekliyoruz Portakal büyüklüğünde bezeler alıp* merdane ile hafif un serpilmiş tezgahta açıyoruz ve krep tavasında sallayarak pişiriyoruz İlk hamurumuzu koyduğumuzda teflon veya krep tavamız sıcak olmalı sonrasın da altını kısıp, yavaş yavaş arkalı önlü kabarmasını sağlayarak pişiriyoruz Bazlamalarımızı piştiği zaman bir sofra örtüsü üzerine alıp nemlenmeden sıcak kalmalarını sağlıyoruz Her bazlamayı ayrı ayrı koyup üzerlerini örtüyoruz Bütün hamurumuz piştiğinde de bazlamalarımız servise hazırdır
*1 su bardağı ılık süt
*Yarım paket yaş maya
*1 çorba kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay bardağı su
*Un
Ev Bazlaması Tarifi Yapılışı Yaş mayayı yoğurma kabımıza alıp üzerine*toz şeker döküp, ılık sütü de ekleyip bir süre mayanın erimesini bekliyoruz *Tuz ve 1 çay bardağı kadar su döküp yavaş yavaş unumuzu ilave ediyor ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz 12 saat kabarmasını bekliyoruz Portakal büyüklüğünde bezeler alıp* merdane ile hafif un serpilmiş tezgahta açıyoruz ve krep tavasında sallayarak pişiriyoruz İlk hamurumuzu koyduğumuzda teflon veya krep tavamız sıcak olmalı sonrasın da altını kısıp, yavaş yavaş arkalı önlü kabarmasını sağlayarak pişiriyoruz Bazlamalarımızı piştiği zaman bir sofra örtüsü üzerine alıp nemlenmeden sıcak kalmalarını sağlıyoruz Her bazlamayı ayrı ayrı koyup üzerlerini örtüyoruz Bütün hamurumuz piştiğinde de bazlamalarımız servise hazırdır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.