iltasyazilim
FD Üye
Ev Baklavası Yapımı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*2 adet yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı yoğurt
*Yarım çay bardağı süt
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*50 gr paket yağ (hamura katmak için )
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*Alabildiği kadar un
katlara sürmek için
*250 gr paket yağ
Vakti olmayanlar için
*2 Adet hazır yufka
İç harç için
*ceviz, badem cekilmiş,
*1 Fincan toz şeker
Şerbet için:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Ev Baklavası Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru elde etmek için bütün malzemeleri karıştırın Sonra orta boy bezeler yapın Nişastayla bu bezeleri açın hepsini böyle yaptıktan sonra 250 gr yağı eritin Yağlı tepsiye bir yufka koyun erimiş yağdan sürün sonra tekrar yufka koyun 3 kere bu işlemi yaptıktan sonra ceviz, badem, toz şekerden harç yapıp arasına koyun tekrar yufka sonra yağ tekrar yufka diyerek katları bitirin En son kata yağ sürdükten sonra baklava şeklinde kesin Önceden ısıtılan fırında kızartın Bir başka tencerede şerbeti hazırlayın baklava fırından çıkınca soğuk şerbeti soğuk baklavaya dökün içini çeksin sonra servis yapın
Hazır yufkadan yapacaklar aynı işlemi yapabilir hazır yufkalarda orta kata ceviz bademi, şeker harcı atıyoruz
NOT: baklavayı 1 gece önceden yapar şerbetini dökerseniz ertesi güne daha iyi olacaktır
*2 adet yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*2 çorba kaşığı yoğurt
*Yarım çay bardağı süt
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*50 gr paket yağ (hamura katmak için )
*1 çay kaşığı tuz
*2 yemek kaşığı sirke
*Alabildiği kadar un
katlara sürmek için
*250 gr paket yağ
Vakti olmayanlar için
*2 Adet hazır yufka
İç harç için
*ceviz, badem cekilmiş,
*1 Fincan toz şeker
Şerbet için:
*3 su bardağı şeker
*3 su bardağı su
Ev Baklavası Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle hamuru elde etmek için bütün malzemeleri karıştırın Sonra orta boy bezeler yapın Nişastayla bu bezeleri açın hepsini böyle yaptıktan sonra 250 gr yağı eritin Yağlı tepsiye bir yufka koyun erimiş yağdan sürün sonra tekrar yufka koyun 3 kere bu işlemi yaptıktan sonra ceviz, badem, toz şekerden harç yapıp arasına koyun tekrar yufka sonra yağ tekrar yufka diyerek katları bitirin En son kata yağ sürdükten sonra baklava şeklinde kesin Önceden ısıtılan fırında kızartın Bir başka tencerede şerbeti hazırlayın baklava fırından çıkınca soğuk şerbeti soğuk baklavaya dökün içini çeksin sonra servis yapın
Hazır yufkadan yapacaklar aynı işlemi yapabilir hazır yufkalarda orta kata ceviz bademi, şeker harcı atıyoruz
NOT: baklavayı 1 gece önceden yapar şerbetini dökerseniz ertesi güne daha iyi olacaktır