Etsiz Nohut Yahni (Nohut Sulusu) Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 kase nohut
- 1 tane küçük soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tane küçük domates (Ben konserve kullandım 3 yemek kaşığı )
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 litre sıcak su 5 su bardağı
Etsiz Nohut Yahni (Nohut Sulusu) Tanımı Yapılışı
- Ben daha evvel bir gece suda bekleyip sonraki gün haşladığım nohutları buzluğa atmıştım onu kullandım şayet haşlanmış nohutunuz yoksa sabahtan nohutunuzu tencereye koyup birkaç saat soğuk suda bekletin daha sonra altını açıp yumuşayana kadar haşlayın.
- Öncelikle yağımızı tenceremize alıyoruz. Altını açıp küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı ekiyoruz.
- Soğanların rengi dönünce salçalarımızı ekliyoruz karıştırıyoruz domatesi ekleyip kavuruyoruz üzerine nohutları ekliyoruz ve 3 -4 dakika kavuruyoruz.
- Baharatları ekleyip üzerine suyu ekliyoruz birinci 10 dakika kadar altı açık daha sonra suyu yoğunlaşana kadar altı en kısıkta pişiriyoruz. Afiyet olsun
.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.