Etsiz Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 tane soğan
- 3 kol maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1′ er çay kaşığı kimyon, karabiber ve pul biber
- 2 yemek kaşığı un
- Sıcak su
- Sıvı yağ
Etsiz Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tencereye sıcak suyumuzu koyup kaynatıyoruz kaynayan suyun içine 1 su bardağı yeşil mercimeğimizi ekleyip 8 dakika kaynatıp haşlıyoruz.
- Haşladığımız mercimekleri süzgece döküp soğuk suyla yıkayıp süzülmeye bırakıyoruz.
- Robotumuza 1 soğan mercimekler ve baharatlarımızı ekleyip bir müddet çekiyoruz kenarlara yapışan harcı içine ekleyip tekrardan bir ölçü daha çekiyoruz.
- Sonra içine 2 kaşık unumuzu ek edip tekrar çekiyoruz ( ben bırakmadım lakin şayet kıvamı biraz yumuşak olursa 1 kaşık daha un koyabilirsiniz )
- Un koyup tekrar çektikten sonra köfte harcımız hazır.
- Şekil verip yağda gerili önlü kızartalım ( dilerseniz üstüne yoğurt ve salçalı domatesli sos yapıp dökerek de afiyetle yiyebilirsiniz ) şimdiden deneyenlere afiyet olsunnn ????????????.