iltasyazilim
FD Üye
Etsiz Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler İç harcı için :
*1 yarım su bardağı pirinç
**4 tane domates
*3 yarım demet maydanoz
**2 adet orta boy soğan
**5 diş sarımsak
**Kırmızı pul biber
**Kara biber
**Tuz
**Sıvı yağ (ayçiçek yağı)
**10 tane patlıcan
*1 kaşık domates salçası
**1 karış biber salçası
Etsiz Karnıyarık Tarifi Yapılışı Merhabalar
İlk önce patlıcanları ala bir şekilde soyup ,yaklaşık 30 dk tuzlu suda bekletelim Daha sonra patlıcanları suyun içinden alıp iyice sularını silip yağda kızartın, (ben tencere de kızartıyorum kapağını kapatıp daha yumuşak oluyor ) çevirerek
Patlıcanlar kızardıktan sonra yağını çekecek temiz bir kağıt havlu veya beze koyup üstünü kapatın yağını çeksin ve soğusun Daha sonra çatalca içini temizleyin
İÇ HARCI İÇİN:
Soğanları incecik doğrayıp yada pembeleşinceye kadar kızartın, daha sonra salçasını ekleyin Salçasını 2 dk kavurduktan sonra pirinçi ekleyin ve bahratlarını ilave edin En son sarımsağı ve tuzu katın göz kararı su ekleyin ve kavurun Daha sonra hazırladığınız patlıcanları fırın tepsisine koyun ve içlerine hazırladığınız harcı patlıcana göre doldurunuz, daha sonra biraz tuz ve suyu koyduktan sonra önceden ısıtılmış 180 c fırında 15 dk pişiriniz
Sıcak servis ediniz
AFİYET OLSUN
*1 yarım su bardağı pirinç
**4 tane domates
*3 yarım demet maydanoz
**2 adet orta boy soğan
**5 diş sarımsak
**Kırmızı pul biber
**Kara biber
**Tuz
**Sıvı yağ (ayçiçek yağı)
**10 tane patlıcan
*1 kaşık domates salçası
**1 karış biber salçası
Etsiz Karnıyarık Tarifi Yapılışı Merhabalar
İlk önce patlıcanları ala bir şekilde soyup ,yaklaşık 30 dk tuzlu suda bekletelim Daha sonra patlıcanları suyun içinden alıp iyice sularını silip yağda kızartın, (ben tencere de kızartıyorum kapağını kapatıp daha yumuşak oluyor ) çevirerek
Patlıcanlar kızardıktan sonra yağını çekecek temiz bir kağıt havlu veya beze koyup üstünü kapatın yağını çeksin ve soğusun Daha sonra çatalca içini temizleyin
İÇ HARCI İÇİN:
Soğanları incecik doğrayıp yada pembeleşinceye kadar kızartın, daha sonra salçasını ekleyin Salçasını 2 dk kavurduktan sonra pirinçi ekleyin ve bahratlarını ilave edin En son sarımsağı ve tuzu katın göz kararı su ekleyin ve kavurun Daha sonra hazırladığınız patlıcanları fırın tepsisine koyun ve içlerine hazırladığınız harcı patlıcana göre doldurunuz, daha sonra biraz tuz ve suyu koyduktan sonra önceden ısıtılmış 180 c fırında 15 dk pişiriniz
Sıcak servis ediniz
AFİYET OLSUN